Древна египетска статуя започна да се движи сама (видео)

Египетска статуя, заключена в стъклената витрина на музей, мистериозно оживя и се задвижи

статуяЧудо: статуя на 4 хиляди години спонтанно започна да се движи. Холивуд няма пръст в това, безпристрастната охранителна камера е записала този феномен, наистина каменната фигура се завърта около оста си, без човешка намеса. Музейните работници не на шега са изплашени от това, което се случва.

Статуята е дар, посветен на бог Озирис. Тя е била намерена в египетска гробница, редом с мумията на Наб-Сену и сега е собственост на музея в град Манчестър, където стоеше неподвижно близо 80 години. Но през последните месеци уредниците на музея не могат да намерят обяснение за странното движение на безжизнения експонат. Статуята се върти около оста си, без видима причина. Тя обръща гръб на посетителите и го прави  ужасяващо бавно и упорито, сякаш в нея се е вселил дух. Отдавна се говори за древното проклятие на фараоните, което поразява всеки, дръзнал да наруши покоя им.


Доктор Прайс, египтолог в музея, бил изумен,  виждайки статуетката обърната,  защото ключът от витрината бил в джоба му. Той казва че древните египтяни оставяли подобни фигури, за да има къде да отиде душата, ако мумията се разруши.

Повиканите специалисти инсталирали камера и тя показала смразяващата истина. Без чужда намеса, половинметровият експонат се завъртял.  Експертите предполагат, че вибрациите от стъпките на посетителите и трафика на улицата се наслагват, и дават възможност за незабележимо движение. Професор Кембъл, който предлага тази теория заключава, че е невъзможно на практика да се получи. Статуята се завърта точно по геометричния център, противно на законите на физиката.

“Аз не съм мистик – заявява Кембъл – но в тази статуя има наистина нещо необяснимо от логическа гледна точка!”  Защо досега 80 години не се е случвало и защо останалите статуи до нея на помръдват? – задава въпроси без отговор CBC NEWS.

инфо: http://www.chudesa.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.