Тръпки ще ви побият от мистериозните свойства на времето!

часовник

За първи път със сериозното изучаване на свойствата на време-потока се заема Алберт Айнщайн. За него времето е величина, която той почти е боготворял

Той детайлно изследва законите на механиката, открити от Нютон, и успява да докаже, че времето може да протича различно – с ускоряване или забавяне. Това зависи от положението на обекта в пространството, от неговата скорост и маса. Колкото по-голяма е скоростта, толкова по-бавно тече времето за дадения обект.

Що се отнася до масата, то тя според Айнщайн се увеличава при по-голяма скорост и може да доведе до смущения в пространствено-времевия модул. Това може да предизвика различни хронални аномалии. В частност, колкото по-масивно е тялото, толкова по-бавно ще протича редом с него времето. Така учените доказват теоретично, че времето не е абсолютна величина и може да се променя, за разлика от скоростта на светлината, която не може да бъде превишена. Именно тази теория предсказва съществуването на такива обекти като черните дупки, които действително са открити по-късно.

Теорията е потвърдена при изучаването свойствата на материята с ускорителите на частици

При това е доказано, че при скорости, доближаващи се до тази на светлината, периодът на съществуване на частиците съществено се увеличава.

Днес има математически модели, допускащи съществуването на паралелни на нашия светове. Те се отличават по броя на измеренията и по други характеристики от нашия слой на битието. Но могат да бъдат свързани с тях със своеобразни преходи. Пътищата към тези преходи могат да бъдат открити чрез структури с пространствено-времев характер. Някои изследователи на аномални явления смятат, че именно през такива проходи понякога в нашия свят попадат странни същества, а друг път внезапно „изчезват” хора пред очите на всички. Някои от тях успяват да се върнат обратно, но не всички могат да обяснят – добре къде са били и как са успели да се спасят. Освен това се отбелязва, че местата, където най-често се случват подобни явления, се намират в аномални зони, притежаващи особени свойства и използвани някога за провеждане на различни ритуали.

Затова именно изучаването на свойствата на времето може да разкрие много тайни, случващи се в нашия свят. Не е изключено някога човечеството да е притежавало знания, позволяващи да се посещават други светове, за което свидетелстват множеството странни находки, предмети, рисунки, които не се вписват в представата ни за минали епохи и са с неясно предназначение…

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Мистично оръжие: Нацистката камбана, която превъзмогвала времето и пространството

Как времето би могло да се движи назад в една паралелна Вселена

Има два типа пътуване във времето и учените са съгласни, че поне един от тях е възможен

8-те най-необичайни опита за обяснение на времето

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.