Ужасни действия, които са законни в някои държави

Не е тайна, че светът не винаги е приятно място, но повечето от нас вероятно не знаят в пълна степен някои от ужасните актове, които се практикуват и днес. Ако канибализмът, некрофилията, зоофилията, кръвосмешението, осакатяването, изнасилването, кастрацията, публичното бичуване, убийството с камъни и робството продължават да се случват и в наши дни, със сигурност, бихме си помислили, че това трябва да са престъпни деяния на психопати.

В действителност всяко от тези ужасяващи действия е законно, дори и сега, в различни части на света. И не става дума за неизвестни, разкъсвани от войни кътчета на картата. Може да се изненадате от това, което хората могат да правят безнаказано в някои страни.

Канибализъм

Канибализмът е технически легален в САЩ и няколко други страни, включително Германия и Обединеното кралство. Въпреки това, за да се отдаде на апетита си към човешка плът, един канибал първо трябва да намери труп за трапезата си, имайки предвид, че убийството е незаконно.

През 2001 г. Армин Мейвес от Германия търсил доброволна жертва чрез уебсайт за фетиши, посветен на канибализма. След като се срещнали, Мейвес убил мъжа и разфасовал и замразил месото му, за да го консумира по-късно. Арестуван, Мейвес бил признат за виновен в убийството.

Друг вероятен случай на канибализъм е на Хосе Салвадор Алваренга, 36-годишен, който попаднал в буря със своя колега моряк Езекиел Кордоба, оцелял в морето повече от година. Кордоба, на 22 години, не бил толкова голям късметлия. Неспособен да издържи на суровите птици и кръвта на костенурки, съставляващи ежедневното меню на мъжете, Кордоба умира, след което той уж станал следващото блюдо на Алваренга. Семейството на Кордоба съди Алваренга за 1 милион долара „за изяждане на техния роднина“.

Некрофилия

Извършването на сексуални актове върху мъртвите или некрофилията вероятно ще се стори на повечето хора като ужасяващо, но в някои щати на САЩ това не е незаконно. Още през 2015 г. „изневярата, содомията, богохулството и показването на албинос на публично място срещу заплащане“ били незаконни в Масачузетс. Некрофилията не била. Депутатът Аарон Вега, 45-годишен, се надявал да промени това. Той прокарал законопроект, който забранява секса с мъртвите. Предлаганият от него законопроект може да е вдъхновен от случай, при който трима мъже-грабители били арестувани за изравяне на труп на жена. Мотивът им, както признали в полицията, бил да правят секс с мъртвото тяло на жената.

Зоофилия

В рамките на последните шест години Дания, Швеция и няколко американски щати са забранили зоофилията или секса между хора и животни. В някои други страни актът остава легален. В Германия „еротичните зоофили“ се грижат за причудливия фетиш, въпреки че интимните отношения между хора и животни не са ограничени до едни „бардаци на зоофили“. Стопанин станал подозрителен, когато овцете му започнали да избягват човешки контакт, затова той инсталирал камери. Били заснети мъже, които пресичали имотите му, за да правят секс със стадото му. Тази практиката е легална в Унгария, Финландия, Мексико и щатите Невада, Ню Хемпшир, Ню Мексико, Охайо, Тексас, Вермонт, Западна Вирджиния и Уайоминг. В Алабама от 2014 г. законодателството било на път да забрани акта, но губернаторът му наложил вето.

Кръвосмешение

Лот и дъщерите му. (Хендрик Голциус, 1616). Снимка: Уикипедия

Въпреки че сексът между братя и сестри е забранен в повечето страни, той е декриминализиран във Франция, Испания и Португалия. Законите при тези нации забраняват наказателното преследване на родители, баби и дядовци, братя и сестри, при условие че са пълнолетни и са съгласни с деянието. Декриминализацията на кръвосмешението се обсъжда и в Румъния. „Не всичко, което е аморално, трябва да бъде незаконно“, заявява Валериан Чокли, юридически експерт в Министерството на правосъдието в Румъния. В САЩ кръвосмешението е против закона във всички 50 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, но някои щати не санкционират престъплението .

Осакатяване на женските гениталии

Morkadis

Осакатяването на половите органи при жените, определено като частично или пълно изрязване или отстраняване на външни женски гениталии, се извършва при много момичета на възраст между четири и 14 години. Не само, че процедурата е без медицинска полза, но може и да причини множество сериозни хронични усложнения. Въпреки че това е незаконно в Австралия, Канада, САЩ, девет европейски нации и 18 африкански страни, тя се практикува широко в 28 африкански държави и няколко азиатски страни. Счита се, че около 140 милиона жени са преминали през подобно осакатяване, а повече от три милиона момичета и жени се подлагат на процедурата всяка година.

Най-често срещаната форма на осакатяване, отстраняването на клитора, често без анестезия, се извършва „в широка зона от Червено море до Атлантическото крайбрежие“. Инфибулацията води до отстраняване на клитора и външните гениталии, а “кървящите сурови ръбове на големите устни се придържат с шипове или други закрепващи устройства”, което позволява развитието на съединителна тъкан, запечатваща влагалищния вход. Тази ужасна процедура най-често се извършва в Судан, Сомалия, Северна Кения, части от Етиопия, нагоре и надолу по бреговете на Червено море, части от Мали и околните райони.

източник: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ето какво причинява канибализмът на човешкото тяло

Топ 10 серийни убийци

Ужасът на лотосовите крака, или жертвите на „красотата“ в древен Китай

Джефри Дамър – канибалът, който убивал млади мъже за удоволствие

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.