Факти за щастието, които ще променят живота ви

Какво е щастието? То е емоция. Щастието се свързва с това да се чувстваме добре. Щастието има широк спектър от определения и може да означава нещо различно за всеки. Може да бъде дреболия или нещо по-дългосрочно и пълноценно.

Без значение в какво се изразява щастието за всеки, едно е ясно – то е главна действаща сила във всеки живот. За това щастливите хора са склонни да преодоляват големи препятствия.

Същото може да се случи и с вас, ако сте отворени за нови познания. Ето факти за щастието, които ще променят живота ви.

1. Свободата ни прави по-щастливи от богатството.

Както се казва, парите не могат да купят щастие. От друга страна, хората, които имат голяма свобода, са по-безгрижни и щастливи от хората с много пари и отговорности.

2. Телефонните обаждания носят повече щастие от съобщенията.

Изследванията са установили, че чрез телефонно обаждане хората се чувстват по-взаимно свързани, отколкото чрез съобщения.

3. Домашните любимци ни правят наистина щастливи.

Разковничето е да гледате на тях като на истински хора. Една котка, която отглеждате като собствено дете, може да ви донесе много повече щастие от човек, с когото ви се налага да общувате всеки ден.

4. Щастието е заразно.

Ако сте заобиколени от щастливи хора, ще започнете да гледате по-положително на живота и да се радвате на малките неща. Цените мъдрите мисли.

5. Можете буквално да изхвърлите нещастни мисли.

Записването на негативните ви мисли и физическото им изхвърляне ще ви помогне да се отървете от тях. Това откри едно проучване, чиито участници трябваше да направям именно това.

6. Хората с красиви снимки не са по-щастливи.

Morkadis

Днес в социалните мрежи е пълно с красиви снимки на хора, които привидно имат перфектен живот. Но проучвания показват, че техният лъскав облик е само фасада, зад която се крият големи комплекси, страхове и травми. Така че не се сравнявайте с тях. Може би цената, която те плащат за своя щастлив живот, би била непосилна за вас.

7. Щастието се повишава с възрастта.

С годините ставаме по-самоуверени в себе си. Освен това се научаваме да не се ядосваме за дреболии, да ни пука по-малко за чуждото мнение. А и разбираме кои са истински ценните неща в живота. Затова и младежките притеснения и драми изчезват.

8. Похапването на плодове ни прави по-щастливи.

Проучване, проведено между 12 000 жители на Австралия, открива връзка между засилената консумация на плодове и усещането за душевен мир и щастие.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Никога не изричайте пред огледало тези 5 израза – носят нещастие!

Законите на кармата – „Каквото посееш, това ще пожънеш“

10 причини, поради които хората се прецакват сами

Спазвайте Закона за излишъка и щастието ще дойде!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.