Хокинг: Земята ще се разруши до 600 години

стивън хокинг

Британският физик Стивън Хокинг  многократно е предупреждавал, че ако иска да оцелее, човечеството трябва да колонизира други планети, защото краят на Земята наближава. В последната си прогноза Хокинг е по-конкретен – хората трябва да се изнесат от Земята преди да са минали 600 години.

Главният проблем е експоненциалният растеж на населението на Земята, което се удвоява на всеки 40 години. „Подобен растеж не може да продължава през следващите години. До 2600 година хората ще трябва да стоят рамо в рамо за да имат място на сушата, а потребяваната електроенергия ще нагорещи Земята до червено. Такава ситуация е невъзможна“, казва с компютърно генерираният си глас Хокинг, който страда от нервно дегенеративно заболяване.

Според Хокинг, физическите граници за населяване и изхранване на хората на нашата планета, ще ни заставят да намерим нов дом извън Земята. Хокинг говори и за инициативата Breakthrough Starshot, която предвижда изпращането на придвижвани с лъчи нано – космически кораби на изследователска мисия към звездата Алфа Центавър, най-близката слънчева система до нашата.

Според Хокинг ако бъде създадена технологията на нано космическите кораби, тя ще позволи достигането на Марс за около един час, на Плутон за няколко дни, а за да стигне до Алфа Центавър на подобен космически кораб ще са нужни към 20 години, заяви Хокинг.

Това не е първият призив на Хокинг да започнем да мислим за изнасяне към други звезди. В документален филм на Би Би Си, той говори за нуждата да се колонизира друга планета през идните 100 години. Това трябва да започне със създаването на база на Луната още от 2020 г. смята Хокинг.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Учени: Мощно изригване на Слънцето може да доведе до края на Земята!

Земята потънала в пълен мрак за 2 години след астероида, убил динозаврите

Земята преди милион години: Планетата ни в миналото е била неузнаваема

Пророчица Сюзън де Вере предупреди за стихии, които ще връхлетят скоро Земята

Стивън Хокинг: Извънземни има, пазете се от тях!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.