Хороскоп за октомври

Овен – Скъпи Овни, месец октомври ще ви донесе много енергия. Дните ви ще бъдат изпълнени с вълнение и динамика. Ще бъдете решителни и успешни в работата, но по-несигурни в сантиментален план. Месецът ще бъде идеален за нови начинания и за постигане на целите ви. Ще трябва да съставите план за действие и да го следвате вярно. Имате силата, която е необходима, за да проправите своя собствен път и да преодолеете всяко препятствие.

Марс в Близнаци ви прави жизнени, активни и също доста борбени. Меркурий се завръща във Везни и ще е в опозиция с вашето рождено слънце и по тази причина ще трябва внимателно да преценявате думите, намеренията, решенията си. Вероятно на мнозина ще се наложи през октомври да правите избори, които изискват откъсване от чувствата и обективни оценки на плюсовете и минусите на дадена ситуация, на добро и лошо.

След средата на месеца интензивните ритми отшумяват и вие ще бъдете по-реалистични и практични, наблягайки на финансовото си развитие. Не се страхувайте от промените, защото без тях няма прогрес.

Като цяло октомври е месец, който изисква да разберете по-добре някои неща, но най-вече да направите равносметка на приоритетите си. Защото, ако е вярно, че сега сте на една крачка от постигането на вашите цели и мечти, в същото време ще трябва да решите кои аспекти от живота ви трябва да бъдат променени и как. Накратко, ще трябва да създадете своя собствена формула, своя лична рецепта, тази, която ви позволява да създадете живота, който искате.

Телец – Скъпи Телци, ще прекарате по-голямата част от октомври, занимавайки се с професионални въпроси. Що се отнася до работата, месецът се очаква да бъде доста натоварен! Меркурий,  позициониран във вашия шести дом, зоната на хороскопа, която символизира работата, ежедневния живот и здравето, представлява важен момент за реорганизиране на някои аспекти от вашето работно измерение. Въпреки че Меркурий няма пряк контакт с вашия знак, той все още има какво да ви научи, да ви накара да разберете стила си, избора си и усъвършенстването на всички изразителни и творчески форми, на които сте майстори. Защото именно креативността в този момент може да предложи най-добрите решения за справяне с тези сложни житейски ситуации, които понякога могат да станат прости, благодарение на промяна на гледната точка.

Знаете как да се борите и как да победите накрая. Не позволявайте на изтощението обаче да ви събори; резултатът ще ви ободри. В последната десетдневка на месеца ще успеете да намалите ритъма и да се отпуснете. Обърнете внимание на разходите, които с Марс във втори дом (на парите), искате или не, могат да растат главоломно!

Вие знаете как да балансирате личния и професионалния си живот. Можете да се възползвате от това време, за да подобрите социалния си имидж и да изпълните вътрешните си желания. Вашата независимост ще бъде вашата силна страна, заедно с инициативите, които ще предприемете, за да насърчавате определени ситуации.

Краят на месеца ще повлияе на емоционалните ви взаимоотношения. Ако сте във връзка, настроението е на път да стане експлозивно и поведението ви ще бъде много капризно и нестабилно. Само силните, съществени връзки ще останат недокоснати.

Близнаци – Скъпи Близнаци, през октомври в професионалния живот късметът ще бъде на ваша страна и ще ви вдъхне необходимата увереност, за да постигнете успешни резултати. От началото на месеца ще успеете да разрешите проблеми, благодарение на изключителните си комуникативни умения. Възползвайте се от благосклонността на планетите, за да популяризирате плановете си. Резултатите ще оправдаят усилията ви.

Вълната от енергия, почести и добри чувства продължава! Докато Марс ви тласка към  действие, вашият управител Меркурий ви кани да  размишлявате. С  Меркурий  в тригон с Плутон (07.10.) месецът започва по динамичен и брилянтен начин. Това прави мисленето ви по-проницателно, по-концентрирано, дава рационален поглед върху нещата, много по-остроумни и ярки от обикновено ще сте и отворени към възможностите, които идват по пътя ви.

Винаги е най-добре да стъпвате леко, за да избегнете грешни стъпки. Би било по-добре да оставите нещата да се уредят от само себе си и да видите в каква посока ви  тласкат събитията и особено сърцето ви. Но ако трябва, смело се изправете срещу проблемите, бъдете по-упорити, борете се за това, в което вярвате. Към края на месеца ще получите предложения, които ще ви помогнат да увеличите приходите си.

Ако сте необвързани, не бездействайте, тъй като планетите благоприятстват любовния ви живот и ви мотивират да намерите човека, когото търсите, особено през втората половина на месеца. Може да е добър момент да погледнете по различен начин на човек от вашата социална или професионална среда. Понякога това, което търсим, е точно пред очите ни, но трябва да минем през много неща, докато го осъзнаем.

Рак – Скъпи Раци, предстоящият месец октомври ще ви донесе смесени чувства и липса на баланс, особено що се отнася до психологическото ви състояние. Ще има дни на динамика и увереност, когато всичко ще изглежда възможно и дни, в които ще се почувствате слаби и разочаровани.

Гъвкавостта ще бъде ключът към вашия напредък. В същото време склонността ви да завършвате нещата ви прави активни и продуктивни. Късметът ще бъде на ваша страна в професионалния живот. Ще изразходвате много енергия и усилия, но препятствията ще са незначителни и лесно преодолими. Придвижвате се лесно към целта си и имате шанс да материализирате плановете си. Никаква небрежност не бива да допускате, ако искате да постигнете целите си. Вашата енергия е висока, така че няма да имате проблеми да се справите с всичко.

Morkadis

Вашите финанси ще бъдат в добро състояние, но може да се сблъскате с проблеми с управлението на някои неочаквани разходи. Голяма част от усилията ви са насочени към лични/тайни въпроси. Някои може да изпитват безсъние, особено ако не си дават възможност да се възстановят и ако не позволяват на инстинкта си да им служи.

Все още трябва да се учите да се свързвате по-добре с другите, но на ниво обмен на идеи, най-съкровени мисли, лични убеждения. Братя и сестри, съседи, близки роднини, приятели и колеги може да играят по-важна роля от обикновено в живота ви. Изглаждайте различията, като използвате вашите дипломатически умения. При вас идват свежи познанства и приятелства, които доставят удоволствие, вдъхновение и идеи.

Този месец ще благоприятства и любовния ви живот. Ще имате възможност да поправите много неща в отношенията си, като по този начин настроението ви ще се подобри. Ако сте започнали отношения, вие вече сте готови за ново ниво на ангажираност.

Лъв – Скъпи Лъвове, месецът във Везни ви готви много изненади и приноси, повечето от които за добра кауза и поне до средата на октомври ще имате много възможности да пътувате, да се срещате с хора, които ще добавят приятни щрихи към вашия живот. Сега може да имате нужда да спрете, за да преоцените вашите нужди и желания.

Намирате се в енергизираща и вдъхновяваща фаза, в която нараства увереността в себе си и осъзнаването на собствените си сили. Вашата жизненост и увереност са високи и сега можете да постигнете целите си с бързи темпове. Избягвайте бързи пари или други схеми за правене на пари. Знаете, че тези методи никога не работят така, както се предполага.

Професионалният ви живот ще бъде пълен с корекции и промени. Вятърът на промяната ще повлияе на работата, давайки ви шанс да изясните нещата и да установите позицията си. Трябва да играете играта правилно и понякога е най-добре да се придържате към правилата, за да не се окажете изложени на риск. Може дори да промените работната си среда и да получите възможност да предприемете нови, по-смели стъпки, които ще ви доближат до мечтите ви.

Този месец ще бъде динамичен и доста напрегнат, ако имате връзка или сте женени. Ще трябва да се справите с проблеми, които са скрити дълбоко в отношенията ви с партньора. Това е много добро време за изглаждане на усложненията, които вероятно са възникнали във вашите връзки миналия месец. Ако сте необвързани, това е подходящ момент за създаване на нова връзка. Можете да го направите, както сметнете за добре, стига да се възползвате от шанса. Оставете зад себе си нещата, които ви нараняват и направете следващите стъпки в живота си. Предстоят приятни изненади.

Дева – Скъпи Деви, този месец кариерата ви ще заема повече място от личния ви живот. Кариерата ви ще е преди домашните или емоционални въпроси. Това не означава, че ще оставите семейните проблеми висящи, тъй като семейството е много важно за вас. Този месец усещате творчески поток от енергия, който тече през вас и който с малко усилия можете да използвате в своя полза. Имате цели и подкрепа от престижни хора. Работата ви поглъща цялото ви време. Чисто ново предложение за сътрудничество ще ви накара да се замислите. Не бързайте да го отхвърляте, но и не го приемайте, без да го проучите.

Може да се наложи да изчакате малко, но в рамките на месеца ще намерите време да приложите дългогодишните си планове в действие. Вашите смели действия ще ви донесат положителни резултати много скоро. Поемайте инициативи и бъдете независими и хората около вас ще трябва да се приспособят. Вашето отношение ще се отрази на финансовото ви състояние.

Както в отношенията, партньорствата, така и в кариерата си рискувате да станете жертва на измама и на практика колкото по-идилични изглеждат нещата, толкова повече трябва да се тревожите. От друга страна, разбира се, вие също бихте могли да подведете „врага“, като му дадете фиктивна „мишена“.

Може да ви е трудно да си откажете нещо през този месец. Във вас се натрупва определена решимост да промените не само живота или обстоятелствата си, но и на практика да се превърнете в нов образ.

Любовният ви живот ще премине през някои трудности през този месец. До средата на месеца ще имате разногласия по много неща. После по-лесно ще стигнете до примирие и разбирателство. Ако сте необвързани, можете да превърнете приятелството в любовна афера.

Везни – Скъпи Везни, ако септември се оказа донякъде непредвидим месец и в известен смисъл малко напрегнат, то октомври, напротив, определено започва по-спокойно, особено от емоционална гледна точка. Всъщност вашата опора ще бъде  Венера, която с топлите си тригони в средата на месеца ще ви помогне да се докоснете до прости и познати неща, да подхождате към другите по по-спокоен, игрив, креативен начин. Ясно е, положителните транзити ще благоприятстват и сферата на любовта. Опитайте се да изразите желанията си без страх и вижте какво ще се случи!

Искате и копнеете за някакви резултати в работата, но искате да ги постигнете по различни начини. Знаете, че трябва да обърнете внимание и на други области от живота. Няма смисъл да се опитвате да се приспособявате към ситуации, които не ви харесват, или да се опитвате да спечелите социално одобрение. Движете се според силите си и отлагайте всякакви решения, отнасящи се до важни въпроси, ако не сте сигурни в решението си.

Месец на много енергия. Чувствате необходимост да организирате дома си, нещата си. Няма да имате проблем да предприемете реформа, която подобрява собствения ви дом.

Вашите интимни моменти се характеризират със страст и интензивно чувство, което ви удовлетворява и балансира ситуациите. Ако сте необвързани и търсите любов, имате много шансове да срещнете човека, когото търсите, сред тези, които флиртуват с вас. Позволете си да плувате в морето от емоции и страст, оставяйки настрана всички съмнения и задни мисли. Те няма да ви помогнат да продължите напред. Може да намерите някой, когото сте готови да следвате; този човек може да стане ваш духовен гуру или бизнес ментор. Пригответе се да блеснете като диамант през този период, Везни!

Скорпион – Скъпи Скорпиони, това е щастлив и положителен месец за вас. Най-големите трудности ще възникнат в началото на месеца, което ще доведе до известни забавяния и раздразнителност. Не позволявайте това да ви разочарова, защото нещата скоро ще се решат и ще можете да продължите напред. Началото на месеца ще бъде интензивно в професионалните ви дела, носейки малко напрежение и трудности. Може да се наложи да се ангажирате повече, отколкото бихте искали.

След средата на месеца условията ще бъдат страхотни и ще намерите подходяща почва за развитие на плановете си. Някои хора в работата ви ще ви предложат ценна помощ. Това е време да следвате мечтите и идеалите си и да засадите семе под формата на желание за бъдещето. Ще бъдете по-дружелюбни, по-великодушни, но и по-екстравагантни. Вероятно ще бъдете по-планирани в действията си. Опитайте се да сте по-търпеливи и да се адаптирате в критичните моменти.

Може да имате проблем със здравето, който още да не знаете, но добра случайност ще ви го разкрие.

Вие и вашият партньор започвате да се сближавате. Това е страхотна възможност да излеете и споделите чувствата си, да запалите отново искрата, която може да е изгаснала и да прекарате известно време заедно. Със Слънцето във Везни и вашия 12-ти слънчев дом до 23 октомври обаче, скритото, тайното и незаконното заемат лъвския пай от живота ви. Този месец, особено в любовния ви живот, някой може да събуди у вас чувство, което ще раздвижи хормоните ви и ако вече имате връзка, ще ви бъде много трудно да се контролирате. Необвързаните също ще търсят връзки, а някои направо няма да се поколебаят да попаднат на „забранени“ места. Внимавайте!

Стрелец – Скъпи Стрелци, през октомври в професионалните ви дела развитието е положително и условията са доста благоприятни да предприемете стъпки, които ще са от полза за вашата кариера. Вашето самочувствие ще се повиши и ще можете лесно да популяризирате плановете си.

Отдавна има ситуации, от които страдате и от които сякаш нищо не печелите. Не можете да се надявате, че нещата ще се подобрят в бъдеще. Така че вземете решенията си и действайте като затворите главите, които имат нужда. Така ще освободите място за нови начинания.

От дълго време таите в ума си идеи, които досега не сте се осмелявали да изразите или все още са в преждевременна фаза. Сега можете да се възползвате от благосклонността на планетите и да задвижите своето. В работата си трябва внимателно да проучите някои предложения, които ще възникнат.

За много Стрелци отношенията могат да се окажат доста противоречиви, особено с най-близките хора: партньори, приятели, колеги. Марс в Близнаци в партньорския ви дом ще ви накара да се изправите пред енергийно влияние, което може да ви постави под натиск от различни ъгли. Това е донякъде непредсказуемо влияние, което вероятно частично ще отразява някои от вашите настроения, някои от вашите несигурности. За повечето от вас няма да е лесно да съвместяват любовта и работата поради възможни ограничения или ангажименти. Тези, които се чувстват „заклещени“ във връзка или в деликатна ситуация с партньора си, може да „избухнат“ този месец. Трябва да запазите спокойствие и преди да вземете каквото и да е решение, внимателно преценете дали то не е резултат от момент на нетърпение или всъщност е израз на обмислено решение, узряло във времето и не търпи отлагане.

Козирог – Скъпи Козирози, октомври може да е доста добър за вас, стига да предприемете правилните стъпки. Хубав месец за работата ви. Това е свързано с транзита на Марс в Близнаци във вашия шести астрологичен дом. Чудесен месец за правене на бизнес. Ще имате ангажименти, които понякога могат да бъдат стресиращи, но ще имате решимостта да се изправите пред всякакви усложнения, ако има проблеми. Ще почувствате вътрешна сила, която ще ви изпълни с увереност във вашите способности и ще ви даде правилните „оръжия“ за вашата битка. Нищо сериозно, но някои ситуации може да не се развият така, както не искате.

Много от проблемите, които могат да възникнат, ще изискват вашето участие, така че гледайте на тях като на шанс да докажете способностите си. Ще получите своя миг слава, но не без усилия. Има хора готови да ви помогнат, така че не им обръщайте гръб, опитвайки се да бъдете независими.

Вашите планове вече могат да бъдат изпълнени или поне можете да предприемете някои важни стъпки към тяхното осъществяване. Това обаче трябва да става методично и в правилния момент. Не вземайте прибързани решения или действия. Ако имате натрупани дългове, постарайте се да ги разчистите. Опитайте се да разтоварите излишната енергия с малко физическа активност, което между другото винаги е добре!

Работните ангажименти и нуждата от лично пространство ще ви направят по-малко достъпни на емоционално ниво, всъщност може да почувствате нужда да отделите време само за размисъл и  почивка. Във ваша подкрепа обаче ще бъде Венера, която ще ви помогне да създадете чисти и приятни моменти с хората, които обичате. В любовния си живот ще си прекарате много добре. Ежедневието ви до партньора ви ще бъде балансирано. Ако сте необвързани и си търсите половинка, възползвайте се и не се колебайте да преследвате това, което желаете.

Водолей – Скъпи Водолеи, октомври се очаква да донесе на вашия знак различни вълнения и преживявания. Очертава се да е доста динамичен, но ще има благоприятни ситуации, които ще ви помогнат да осъществите това, което се опитвате да направите. Работете със страст и методично и вашите усилия ще бъдат възнаградени.

След средата на месеца ще има малко повече трудности и ще изискват доста усилия. Ще трябва да контролирате раздразнението си, за да избегнете грешни ходове. Като цяло планетарното влияние благоприятства правилните решения, проницателността и емоционалната зрялост.

Предпочитайте занимания, които ще ви помогнат да се отпуснете и да изпразните ума си от всякакъв вид проблеми. Използвайте времето си за неща, които ви карат да се чувствате добре и не ви причиняват стрес. Превърнете в приоритет вашето спокойствие.

От интимна гледна точка лесно изпускате нервите си и това може да е проблем във връзката. Ако по някаква причина не чувствате личната свобода, която жадувате в живота, във връзката ви може да настъпи разрив. Ако не се чувствате добре в даден момент във връзката, ако не можете да бъдете себе си, трябва да намерите своя баланс и да разберете, че светът не се върти само около вас. Вашето желание не винаги е желанието и на двамата.

Чрез приятелства, особено нови, ще можете да опознаете различни реалности. Ще можете да провеждате стимулиращи срещи, да активизирате социалния си живот и да намерите ценни съюзници. Първата десетдневка от месеца е добра за изследване и експериментиране с нови сантиментални хоризонти, вероятно ще преживеете множество преживявания. Не е изключено обаче нещо повърхностно да се превърне в нещо по-сериозно, всичко зависи от това колко  сърце  сте решили да вложите и качеството на връзката, която искате да поддържате.

Риби – Скъпи Риби, може да почувствате нарастващо нетърпение през октомври. Заради Юпитер в Овен бихте забързали процесите. Не разбирате защо успехът все още не идва. Продължавате да влагате енергия, но не виждате резултата. Една от причините за това може да е, че Юпитер все още е ретрограден, тоест се отдръпва. Толкова много, че на 28-и ще се премести обратно във вашия знак. Един вид компенсация за вас: могат да се осъществят неща, които не са били възможни преди. Но не бива да разчитате на това…

Доволни ли сте от това, което правите? Ако сте загубили мотивация или не сте напълно убедени в избора на кариера/работа, сега е моментът да помислите. Въпреки това, преди да направите избор, е важно да се изясните в себе си. Помислете за нови насоки, които биха могли да помогнат на перспективите ви за работа. Вие сте доста балансирани с парите си, но може би обмисляте да се впуснете в глобално търсене на тяхното значение.

Промените във времето могат да повлияят на вашето здраве. От психологическа гледна точка е възможно да се чувствате стресирани или разстроени от нещо, което не знаете точно какво е. Балансирайте емоционалната и умствената си страна, за да имате качествен живот. Опитайте да ходите често на разходка до паркове, гори и водоизточници.

Търсите нещо различно, което събужда нови усещания. Създавайте контакти, общувайте, търсете запознанства, идеи, вдъхновявайте се и вдъхновявайте другите. Използвайте енергията си, за да намерите начини да изразите себе си. Ако можете, включете се в социални и благотворителни проекти, дарявайки част от енергията си и обединявайки хората за алтруистични цели, помагайки на по-малко щастливите.

Може би все още сте малко срамежливи, но няма да останете незабелязани от онези, които наистина се възхищават на някаква искра във вас. Ако си търсите нова връзка, може да имате късмет. Най-добрият ви вариант е да излизате и да посетите колкото се може повече събития. Смелостта ви ще бъде възнаградена.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.