Черното братство – същност и влияние над човечеството

Изображение: pixabay.com

Белите магове разпръскват светлина от себе си към другите хора, а черните я пазят само за себе си

Както става ясно от самото наименование – Черното братство е точно обратното на Бялото братство, създадено и ръководено от Учителя Петър Дънов в България.

Черната ложа или така нареченото Всемирно Черно братство е пристанище на падналите ангели, демони, тъмни духове и същества, използващи тъмните сили. Главното действащо лице, разбира се, е Дяволът. Ако искате го наречете Сатаната или първият паднал ангел – Луцифер. Около него се сформира група, в която участие вземат и останалите паднали ангели, а целта на всички тях е една – да се противопоставят на Бога, неговите учения и воля. Падналите ангели се превръщат в демони, слизат на Земята, стават изкусители и съблазнители, търсещи своите жертви в лицето на хората.

За Черното братство говорят Учителя Петър Дънов и неговият приближен ученик Елеазар Хараш. По думите им в Черната ложа съществува строга йерархия (спрямо интелигентността на съществата в нея) и има демони господари и демони служители (или както ги наричат слуги). Най-главният сред тях – Луцифер, се превръща от Принц на светлината (откъдето идва и името му) в Дух на мрака. Той и свитата му създават Ада и завинаги остават на Земята, за да изкушават хората и да ги тласкат към грешния път. Пътят на грехопадението. Ще се спрем накратко на основните помощници на Сатаната и тяхното въздействие и оръжия срещу хората. Тези оръжия са закодирани в самите нас и само от нас зависи дали ще се подадем на влиянието на тъмните сили или ще преминем към пътя на светлината.

Един от първите в йерархията на Черното братство е Велзевул. Той е господар на специфичната, скрита, демонична гордост. Чрез гордостта и фанатизма на хората този демон ги тласка по мрачната пътека на тъмите сили и Ада.

Друг паднал ангел и приближен до Сатаната е Левиатан. Той е опустошителят демон на моретата и отговаря за морските бедствия и корабокрушения.

Така стигаме до Асмодей – един от най-работещите в Ада и за славата на Ада демони. Той е демонът на разврата и удоволствията. Неговата основна мисия е да разрушава семейните връзки, като по този начин разрушава и самото човечество, казва Хараш.

Друг силен паднал ангел е Астарот. Той е пазител на адските хранилища. Астарот и неговите подчинени са магьосници на голямата суета и голямата загуба на време, голямото разтакаване. Те взимат участие в онези приятелства, които ни губят времето и енергията и чрез тях често се отклоняваме от правия път.

Следващият паднал ангел е Велиар. Той е демонът на грубостта и враждата.

По думите на Елеазар Хараш, и Черното и Бялото братство работят с енергията. Черната ложа използва по-плътната земна енергия, докато Бялото братство работи с фината, извисяваща духа материя. Демоните работят с ума и въображението на хората. Черните братя, допълва той, са затънали в злоба, завист и омраза. Проправят си път и се намесват там, където има слабост, привързаност, емоции, егоизъм, липса на просвещение.

Хараш казва още: „Духовете на Черното Братство следят внимателно живота на хората и дебнат на всяка крачка човека, за да внушат своите лоши мисли и постъпки. Те обичат да ровят и в интимните мисли на човека“.
Главното оръжие на Черните ангели това са удоволствията. Те водят до духовна смърт, казва ученикът на Дънов. Чрез тях хората се обвързват със злото и за следващите прераждания. Така Черното Братство приковава хората на Земята.

В самото начало Бялото и Черното братство са били едно цяло. Постепенно обаче възникват диаметрално противоположни схващания и разбирания и така едните – Черните духове тръгват в посока наляво и надолу, а другите – Всемирното Бяло братство – надясно и нагоре. Дълбока тайна остава истинската първопричина за разделянето на двете ложи. Смята се, че Бялото братство работи в главата и гърдите (мозъка и сърцето) на Космическия човек, докато Черното братство навлиза през стомаха, черния дроб и червата му. Иначе казано едните работят със силите на доброто (по-рядката материя), другите чрез силите на злото – те боравят с най-гъстата, плътна материя.

Учителя Петър Дънов казва: „Когато Черните братя искат да поставят някого в грях, да изопачат нещо, веднага цитират някой стих, който им е угоден. Когато искат да поставят някого в грях, биват с него много любезни, учтиви. Онези, които не ги разбират, ги считат за големи кавалери“. И допълва, че те винаги са много добре облечени, с безспорно добри обноски и свръх интелигентни.
Една от основните прилики между двете ложи е фактът, че и едните, и другите работят със светлината. Разликата е, че Белите магове разпръскват тази светлина от себе си към другите хора, а черните – пазят светлината само за себе си.

източник: spisanie8.bg

Morkadis

Вижте още:

Какво представлява дъновизмът?

Прозорците притежават скрита магия. Ето как да я активирате

Истинският замък Франкенщайн – средище на вещици и черна магия

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.