Човек може да издържи до 68 дни на Марс

марсЖелаещите да се впуснат в колонизация на Червената планета ще трябва да са доста предпазливи, тъй като със сегашното ниво на технологично развитие запасите от кислород могат да стигнат за не повече от 2 месеца.

Това твърдят учени от Масачузетския технологичен институт, според които условията на Марс са такива, че човек там би могъл да оцелее около 68 дни.

Ще са необходими иновации, за да може някой ден хората наистина да заживеят и на съседната планета, заключават учените.


„Първият смъртен случай ще настъпи най-много след 68 дни от началото на мисията“, пише в доклада, в който учените са анализирали с математически формули кислорода, храната и технологиите, които една такава мисия ще изисква като ресурс.

Растенията, които ще са необходими, за да „захранват“ колонията с кислород, ще произвеждат недостатъчни количества от него, твърдят авторите на изследването.

Все още няма измислена такава технология, с която да бъде преодолян проблемът с кислорода на Червената планета.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

ЗАСНЕТО Е СТРАННО СЪЩЕСТВО НА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.