Шест от най-опасните туристически пътеки в света

Чували ли сте за Пакая в Гватемала – активният вулкан, по чиято пътека има участъци с червена гореща лава? Или за Драконовата планина в Южна Африка, за чието изкачване човек се нуждае от специални умения за оцеляване?

Чували ли сте за Пакая в Гватемала – активният вулкан, по чиято пътека има участъци с червена гореща лава? Или за Драконовата планина в Южна Африка, за чието изкачване човек се нуждае от специални умения за оцеляване?

Представяме ви шест от най-опасните пътеки, отворени за туристи, в света.

Връх Халф Дом

2

Върхът се извисява на почти 2700 метра в национален парк Йосемити в САЩ. Характерно за него е полукръглата му форма. Сниман отвисоко, човек изглежда така, все едно е стъпил на Луната.

От едната си страна скалата е плоска, а от другите страни има заобления вид на купол, който изглежда като разрязан вертикално през средата.

Хаушан

3

За да изкачите Хаушан, който се намира на 2100 метра и е една от петте свещени планини на Китай, не се нуждаете от специални умения, но имате нужда от много смелост. За да преминете по пътеката, ще трбява да вървите по 30 см широка пътека, под която следва вертикално падане.

Напоследък има сложени обезопасителни въжета, които правят придвижването малко по-спокойно, но все пак адреналинът си остава.

Драконовите планини

4

Те се разпростират на над 1000 километра в Южноафриканската република и Лесото, а общата им площ е около 800 000 кв. км. Най-високият връх е Табана Нтленяна и се извисява на 3482 м.

Той е любим на катерачите заради живописната гледка, която се открива по пътя им – водопади, пещери, каньони, навеси. Предизвикателство са стръмните пътеки и понякога силният вятър, който създава проблеми при придвижване.

Morkadis

Пакая

5

Вулканът Пакая в Гватемала е един от най-активните в света. Който иска да види червена гореща лава отблизо, трябва да направи екскурзия до тук. Досегът до нея е немислим, защото течността достига до 1000 градуса.

Ако имате късмет обаче, малко след избухването може да изпечете на горещите камъни машмелоус. Сутрин и вечер тук става много студено, затова се запасете с топло яке и стабилни обувки.

Пътят към водопадите Елефант

6

Далат е любимо място за бягство на виетнамците. В целия град има цветни изложения, а в езерото може да направите пътешествие с водни колела в лебедообразна форма. Сред най-романтичните места тук са водопадите Елефант и те задължително трябва да се видят.

Все пак имайте предвид, че след проливни дъждове пътищата, водещи до там, са частично непроходими. Пътят към водопада минава през хлъзгави скали, през потоци, в които има големи паяци и жаби.

Мостовите парапети на много места са ръждясали и изпочупени. Също така не съществуват стълби или въжета, на които да се държите. А накрая ще бъдете възнаградени с чудесна гледка на водопад и дъга.

Peekaboo Gulch, Юта

7

Щата Юта е известен със своите каньони и петте си национални парка. Пътят през каньона Peekaboo Gulch не е за хора, които имат клаустрофобия. По пътя трябва да сте много внимателни и съсредоточени, докато се придвижвате. Може да срещнете гущери и паяци, но накрая гледката си заслужава.

инфо: profit.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.