Какво предстои в годината на Заека според китайския календар?

В края на този месец, според китайския календар, ще настъпи годината на Заека. От 22 януари светът ще бъде под влиянието на миролюбивото и симпатично животно. С какво следващите 12 месеца се очаква да бъдат по-различни от отминаващата година на Тигъра и как Китай се готви за Лунната нова година?

Голямото пътуване и още по-голямото пазаруване в Китай започнаха. Страната ще посрещне Лунната нова година на 22 януари, когато войнственият Тигър отстъпва място на черния воден Заек. Всички са в очакване на една по-добра година – както в политически, така и в обществено-икономически аспект. След близо 3 години на строги мерки, Китай се готви да забрави за пандемията. И за завръщането на туристите.

С надеждата, че посетители ще има и в чест на първата годишнина от Зимните олимпийски игри, талисманът пандата Бинг Дуен Дуен вече има нов облик. За първи път Китайската нова година ще има и официален талисман – Ту Юанюан, което в превод означава „пухкаво зайче“. Изображението е дело на един от най-изтъкнатите китайски дизайнери, който работи върху него в продължение на 4 месеца.

„Свикнали сме да виждаме зайците нарисувани с големи предни зъби. Но нашият талисман е създаден по подобие на най-древните останки от зайци откривани по китайските ширини. И изглежда доста по-различно“, казва пред БНТ Чен Шангбо, графичен дизайнер.

Зайчето е изобразено и в момент на скок – като символ на надеждата, че следващата година ще бъде не крачка, а скок напред за цялото човечество. За разлика от отминаващата тежка година на Тигъра, следващата ще премине под знака на хармонията, щастието, търпението и късмета.

На Изток вярват, че предстоят дни на спокойствие, а Заекът е считан и за изкусен дипломат. Именно чрез преговори ще се сложи край на всички конфликти, казват още хората в Китай. Макар и миролюбив, Заекът далеч не е наивен и умело преследва целите, които си постави. Тези, които искат да се възползват от енергията му през следващата година, са посъветвани да оставят егото си на заден план. За изкушените от модата пък късметлийски цветове ще бъдат небесносиньо, огненеочервено, жълто и зелено.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.