Най-неподходящите зодиакални съчетания, или кои връзки са обречени на провал

pixabay.com

Продължение от част 1

След като разгледахме основните характеристики на зодиакалните знаци, които сами по себе си се явяват трудно преодолими препятствия за просъществуването на романтична връзка между Везни и Дева, Скорпион и Овен и Стрелец и Телец, дойде време да видим кои са останалите повече или по-малко несъвместими зодиакални съчетания с твърде много и съществени противоречия помежду си и съответно с лоши перспективи за изграждането на съвместно бъдеще.

Както стана дума и в първата част, зодиакалният знак, при това слънчевият зодиакален знак, изваден от контекста на кармичния кръг, не бива да бъде възприеман като любовна орис, поради която връзката с човек от определена зодия не може да просъществува на никаква цена. И обратно – ако според астрологията дадена двойка има отлични шансове да бъде щастлива заедно заради перфектната съвместимост на зодиите на двамата партньори, това съвсем не гарантира успеха на връзката в дългосрочен план. Твърде много фактори са от решаващо значение за разбирателството между хората в различни етапи от живота им, така че астрологията трябва да бъде ползвана единствено като ориентир, но не и като кодекс на отношенията между представителите на различните зодии.

Време е да разберем, кои са останалите зодии несъвместими, според астрологията.

Козирог и Близнаци

Ценностите и идеалите на Близнаците почти винаги са пълна противоположност на тези на Козирог, което е причина представителите на две зодии особено трудно да разберат стремежите и да се вживеят в нещата, които вълнуват другия.

Така казано, комбинацията Близнаци и Козирог не е от най-добрите и обещаващите, но въпреки това не бързайте да я отписвате. Ако можете да надзърнете как се развиват нещата по време на първата им среща, най-вероятно ще откриете представителя на Близнаци да говори, без да спре, през цялата вечер, докато сдържаният и обикновено доста прикрит Козирог не разкрива почти нищо за себе си. Вместо това той ще анализира човека срещу себе си и ще се опита, най-вероятно успешно, да проумее какви са амбициите и вижданията му за важните неща.

Близнаците вероятно ще определят Козирога като една идея по-сериозен, отколкото е нужно. Несъответствието в мисленето между представителите на тези две зодии може да стане причина за нещо повече от неловки разговори – и единият, и другият няма да могат да се отърват от усещането, че се намират на различни планети. Ако все пак искрата, пламнала помежду им, не изтлее скоропостижно още на първата среща, то е най-вероятно да си взаимодействат и други планети с хармонични енергии, освен слънчевите им знаци. В случай на добра съвместимост между Луна и Венера, връзката между Козирог и Близнаци би могла да просъществува и да се развива без кой знае колко големи сътресения.

Когато химията е налице, Козирогът може да се почувства особено привлечен от това колко социални са Близнаците. И двете зодии имат добро чувство за хумор, което би могло да се превърне в една от допирните им точки. При Козирог хуморът може да е доста мръснишки, докато Близнаците са добри в играта на думи и иронията. И двете зодии обичат да правят саркастични забележки и могат да се забавляват, като се „надцакват“.

Характерната за повечето Близнаци разпиляност може да предизвика смут в Козирога, който е изключително педантичен по отношение на реда и организацията в ежедневието си. Същевременно представителите на двете зодии си приличат по интереса към случващото се в света около тях и наблюденията върху обществото, споделяйки сходен усет към абсурдното и нелепото. Козирогът може да бъде много добър съветник на Близаците и да му помогне да канализира енергията и уменията си така, че да бъде по-производителен.

Водолей и Рак

Между Водолей и Рак съществува огромна пропаст, когато става дума за естественото влечение на едната и другата зодия към определен начин на живот. Водолеите са авантюристи и обичат движението, докато Раците са домошари и съответно не изпитват особен ентусиазъм към пътуванията и рискованите начинания. Представителите на тези две зодии бързо и лесно се отегчават едни от други, което в много голяма степен се дължи на собственическото чувство на Рака.

Вродената нужда на Водолеите да преследват онова, което искат, прави от обикновено предпазливите Раци лесни жертви. Преди да се усетят и да са успели да анализират ситуацията, Раците се поддават на романтичната стихия, в чийто епицентър са въвлечени. Да се окажеш във фокуса на дръзките намерения на Водолеите може да бъде изключително ласкаещо и точно това е първото чувство, на което се поддават Раците. Впоследствие обаче, колкото повече се опознават, първоначалното бурно въодушевление отстъпва място на разочарованието от характера на другия.

На „първо четене“ Раците оставят впечатлението, че са доста самоуверени. Те са много добри в създаването на този имидж, само че той е само броня, чрез която се опитват да предпазят своята доста крехка емоционалност. Подведен от първоначалното си впечатление за Рака, Водолеят решава, че е намерил солиден партньор, който ще му позволи да поеме лидерските функции при пълно доверие и желание за сътрудничество, само за да установят на по-късен етап, че Ракът има извънредно чувствителна и ранима душевност.

Morkadis

Водолеите обикновено са доста екстровертни личности, уверени в собствените си възможности, таланти и качества. Това солидно ядро на Водолея привлича Рака като пеперуда към лампа. По някакъв неопределен начин Раците се стремят да „укрепят“ своята крепост чрез подобни силни партньори. За съжаление огънят на Водолея обикновено е твърде горещ и нанася поражения върху увереността на Рака, в резултат на което връзката помежду им се оказва забулена в сянката на съмненията. А както повечето Раци знаят отлично, съмненията далеч не са стабилна основа за крепостта, която се опитват да издигнат.

Риби и Лъв

Още една необичайна комбинация, като се започне с това, че Лъвът е огнен, а Рибите са воден знак. Въпреки че могат да поддържат доста хармонични професионални отношения, представителите на тези две зодии лесно могат да бъдат отблъснати един от друг в стремежа си да задоволят персоналните си желания.

В общия случай е трудно да се намери начин комбинацията Лъв и Риби да сработи, и въпреки това в нея има голям потенциал, още повече, че представителите и на двете зодии по природа са мечтатели. Ниският рейтинг на тази връзка се отнася до нагаждането и стабилизирането на отношенията между представителите на тези две зодии. В случай, че и двете страни намерят начин да се адаптират към стила на другия, тази връзка ще укрепва все повече и повече с времето и дори би могла да стане конкурентна на всяка друга комбинация. Това означава, че комбинацията Риби-Лъв не се отнася толкова до перспективите й, колкото до първоначалното предизвикателство, пред което тези двама души ще се изправят, ако искат да бъдат заедно.

Лъвовете са екстровертни, докато Рибите в повечето случаи са откровено интровертни и имат нужда от време и пространство, за да се презареждат и да бъдат способни да отговорят на необходимостта от социални активности, присъща на Лъва. В неговите очи Рибите биха могли да изглеждат твърде чувствителни, сантиментални, неуверени в себе си, емоционални и прекалено уязвими. И обратно – в очите на Рибите Лъвът е твърде напорист, арогантен и обладан от желание да доминира.

Парите могат да са проблем във връзката между Риби и Лъв, тъй като Лъвът се интересува в много по-голяма степен от тях и има нужда от голяма покупателна способност, чрез която да задоволява потребностите си. Рибите, от друга страна, не са материалисти и не могат да разберат влечението на Лъва към богатството. Ако Лъвът подари на Рибите диамантен пръстен, той или тя ще го възприеме като съкровище не толкова заради цената му, колкото заради това че е израз на любовта на партньора им. Ако пък не можете да си позволите пръстен със скъпоценен камък, просто можете да кажете на Рибите, че много бихте искали да им подарите такъв – това ще бъде повече от достатъчно, за да ги направи щастливи.

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Любовни поличби

Какво ви очаква в любовта? Разберете с този тест!

Хвърлете две зарчета и разберете какъв ще е късметът ви в работата и любовта

Денят на раждане показва какъв си в любовта

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.