Мобилните телефони на пътниците от изчезналия самолет продължават да звънят

самолетМобилните телефони на 19 от пътниците на изчезналия боинг продължават да звънят, уверяват хора, опитали да се свържат с близките си, пише в. “Вашингтон пост”. Логичното е тези телефони да не функционират, ако се намират под вода или ако самолетът се е разпаднал на части, пише вестникът. Китайски сайт посочва, че семействата заявяват, че няколко телефонни номера са още активни. Те опитали да влязат в контакт с властите, за да проследят телефоните и да намерят следите на самолета, но за момента не са получили отговор. Роднина споделя, че профилът на зет му в китайската социална мрежа QQ до понеделник показвал, че той е онлайн. Той обаче не отговарял на съобщения.

След четири дни не трябва ли батериите на телефоните да са паднали?

Не е задължително. Батериите на смартфоните рядко издържат над 24 часа, но тези на по-старите джиесеми държат много повече. Ако смартфонът е в режим “Самолет”, то батерията му би издържала по-дълго, но телефонът няма да звъни, което слага край на тази теория.

Ако батериите са паднали, не трябва ли обажданията да отиват направо в гласовата поща?

По принцип да, но превключването към гласова поща е различно според мобилния оператор. При някои доставчици телефонът звъни веднъж или два пъти, преди да отиде в гласовата поща или да изключи. Това може да обясни твърденията, че джиесемите звънят, преди връзката да прекъсне.


Някои твърдят, че телефоните звънят ли, звънят. Как е възможно това?

Ако телефоните звънят, то те категорично не са под вода, обяснява експерт по мобилни комуникации пред в. “Дейли мейл”. Той допълва, че джиесемите може да звънят само ако са заредени, включени, не са във вода и се намират близо до мобилна клетка. Т.е. ако телефоните просто си звънят, самолетът трябва да е кацнал на твърда земя и да е близо до мобилна клетка, а не по средата на джунглата например.

Защо мобилните оператори не могат да локализират телефоните?

Семействата на пасажерите на боинга питат мобилните оператори не могат ли да използват сигнала на телефоните, за да локализират липсващите хора. “Не може да стане. Телефоните не биха работили, може да са под вода, извън покритие и досега ще им е свършила батерията. Тоест няма как да ги използват за локализиране. Относно звъненето то би било по същия начин, сякаш са извън покритие – в някои случаи може да звънне, преди да отиде в гласовата поща”, коментира друг ескперт.

А тези, които, изглежда, са онлайн в QQ?

Когато хората влизат в социални мрежи като QQ и фейсбук, те излизат онлайн. Такъв е случаят, когато влизат през телефон, таблет, РС и лаптоп. Ако мрежата показва липсващите пътници онлайн, те може да не използват услугата на телефона си. Вместо това е вероятно просто да са логнати в друго устройство. Ако другото устройство бъде изключено или мине в режим стендбай, или има дълъг период на неактивност, социалната мрежа автоматично ще ги логаутне, което може да обясни защо някои профили са минали от онлайн в офлайн режим след три дни.

инфо: http://www.24chasa.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

3 коментара
  1. James P. 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.