Според нова теория някъде във Вселената съществуват наши копия

святУчени от университети на САЩ и Австралия издигнаха нова теория. Според нея някъде във Вселената съществуват наши копия, живеещи точно същия живот като нас.

Само че там нашите събратя се развиват различно.

Например хората продължават да си общуват динозаври или пък не е имало Втора световна война. Авторите на идеята се надяват, че такъв подход ще помогне да се отговори на много въпроси от квантовата механика.

Възможно ли е съществуването на втори „Аз“ от нашата планета?

Твърденията на американските и австралийските учени разбунва въображението на почитателите на научната фантастика. Един от авторите на идеята – професор Вайсман допуска, че известната ни Вселена всъщност е само един от гигантски брой съществуващи светове.

Според теорията всички светове са реални и живеят по сходен сценарий, а някои от тях много напомнят нашия. Разликите помежду си световете дължат на така наречените квантови сблъсъци – колкото по-силни са те, толкова по-надалече отскачат един от друг световете и толкова по-различни стават.

Така Аз-ът на всеки от нас в паралелната действителност може да живее десетки животи – да се роди в други страни, да се реализира в различни професии, обяснява теорията доцентът от Московския инженерен физичен институт Владимир Решетов.


„Световете може да са безброй. Всички събития в тях се случват в равна вероятност. В някой от световете се случва нещо, в един – ези, в друг – тура. Ние живеем в един от световете. Но изводът е, че не само елементарните частици, но и цели макрообекти от типа на хора мигрират между тези светове“, пояснява Решетов.

Чужди учени се надяват, че идеята за съществуването на паралелни светове ще помогне за по-доброто разбиране на квантовата механика и да се обяснят редица феномени – защо например някои събития в нашия свят са се случили по този начин, а не по друг. Обяснението според тях може да стане „отразяване“ от паралелни вселени.

Професорите се огорчават единствено от това, че едва ли е възможно да разберем за тези светове. Техните разсъждения носят характера на догадки, казва зам. главният редактор на сп. “Наука и жизнь” Дмитрий Зиков.

„Доста е сложно да се оцени степента на реалност на тези светове. Още няма никакви данни, които може да се проверят по разбираеми начини. Смятам, че тази идея има право на живот, както всяка друга, която не може да се провери“, допуска Зиков.

Ако някога нашите паралелни светове се пресекат, едва ли ще имаме възможност да общуваме с нашите огледални Аз-ове. Съвременните физици смятат, че конкретният човек, чиито копия са разпилени по галактиката, никога не се среща със самия себе си, защото той е една частица, едновременно намираща се в различни реалности.

инфо: megavselena.com

Вижте още: 

ПОРТАЛИТЕ КЪМ ЧУЖДИ СВЕТОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Eva TR 9 години ago
    • Анонимен 9 години ago
      • Ева 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.