10-те най-големи мистерии на Румъния (част 1)

Румъния е държава, обвита в мистерии, странни явления, уникални археологични открития и тайни. Тя е място, където артефактите от Античността оживяват, описват ни странни ритуали и се губят следите на изчезнали тайнствени цивилизации. Ето и 10-те най-големи мистерии, които страната на граф Дракула ви предлага:

Отпечатъците от Карпатите – в района на Трансилвания в пещерата Ciur-Izbuc са открити човешки отпечатъци, които биха могли да променят прочита на историята. Тези отпечатъци представляват най-старите такива в Европа, а може би и в света, твърдят изследователи.

2

Възрастта за другите отпечатъци открити в Европа и по света са на не повече от 33 хиляди години.

Около 400 стъпки за първи път са открити в пещерата през 1965 година. Учените твърдят, че те са на мъж, жена и дете, които са живели преди 10 000 до 15 000 години. Но радиовъглеродните измервания на костите, изкопани точно под стъпките показват, че Хомо сапиенс са живели там преди около 36 500 години, казват антрополог Дейвид Уеб и колегите му от университета в Пенсилвания.

3

Анализите на 51 от стъпките, които са останали неунищожени от пещерни изследователи и туристи показват, че шест или седем лица, включително и най-малко едно дете, са влезли в пещерата заради наводнение, съобщават изследователите.

Тепърва учените ще откриват, може би кои са били тези хора и какво е станало с тях.

Странните растящи камъни

Този невероятен геологичен феномен се нарича Румънските тровенти.

4

По своята същност те представляват камъни с порест характер и се намират в Националния парк на Румъния, окръг Вълчи.

5

Местните от село Костеси вярват, че камъните са магични, защото са живи и растящи. Трудно бихме си представили камък да расте, но тези са уникален геологичен феномен, базиран на форми от пясък и цимент, споени и разрастващи се поради сеизмична активност от преди още 6 милиона години.

6

7

Всъщност, ядрото на образованията е от камък, а обвивката от пясък и цимент. При допир с вода, камъните се размножават и растат от 6-8 милиметра до колосалните 10 метра.

Бронзовата Матрица

8

Матрицата е била открита през 2013 г. и е била подложена на изследвания от специалисти. Забележителният и безценен артефакт е намерен след буря, в корените на едно дърво в археологически обект Сармизеджетуса, Румъния.

9

Тази находка на датираната отпреди 2000 години бронзова матрица, оформена като хексагон е едно от най-мистериозните археологически открития в страната.

Матрицата е прецизно изработена, много сложна и единствена по рода си в Европа.

Според археолозите тази матрица е служела, като декоративно украшение от ценен метал, но митологичните скулптури по нея от Средиземноморския регион са силно интригуващи.

10

Може би предназначението на тази фина и изящна вещ е било далеч по-важно и магическо?

Ръкописът от Сибиу 

През 1961 г. Дору Тодеричу, професор по наука и технологии в Университета в Букурещ, попада на древен документ.

Ръкопис, написан от Конрад Хас (1509-1579), австрийски артилерийски офицер, началник на артилерията на Сибиу между 1550 и 1570г. и жител на град Сибиу в Румъния.

Документът с уникално съдържание е датиран от времето на Античността и се състои от 450-страници история.Той описва в детайли изстрелването на ракета в космоса през далечната 1555 година, което вероятно е било увенчано с успех.

Така нареченият „Ръкописът от Сибиу“  е публикуван за първи път през 1967 година в Румъния.

 

2

Древният документ на Конрад Хас все още съществува и представлява писмено доказателство за изобретения, направени преди около 500 години.

Днес той може да бъде видян в музей Сибиу в Румъния.

Планината Бузъу в Румъния – е колкото красива, толкова и мистериозна.

В тази планина горите са свръхестествени. Те са изпълнени с пещери, разположени посред дърветата, като цялостен комплекс.

3

Повечето камъни и скали тук са изрисувани със странни надписи и изображения, неразшифровани и до днес.

4

Загадъчните надписи включват ансамбли от звезди и кръстове, чийто значение е неизвестно.

5

Намерени са дърворезби и артефакти на неизвестни до момента същества!

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.