10 шокиращи признания от астронавти на NASA

nasa

Мистериите, витаещи около многобройните космически мисии на NASA ни карат да си задаваме редица въпроси за истинските неща, на които астронавтите, излизали от пределите на Земята, са ставали свидетели.

Какво се случва по време на пътуванията им в космоса и какво всъщност откриват там, вижте в следващите редове, описващи 10 шокиращи признания от астронавти на NASA.

1. Първото нещо, което вижда Нийл Армстронг на Луната е НЛО

Нийл Армстронг

 

Теориите на конспирацията, витаещи около първото кацане на Луната са развивани години наред, но една малка подробност остава дълго време далеч от полезрението на хората.

В официалните записи на NASA от първите минути на космонавта Нийл Армстронг на Луната се чува двуминутно затишие в следствие на възникнал проблем. Колегите на Армстронг обаче много добре чули какво се случило през това време. Космонавтът видял два гигантски неидентифицирани летящи обекта, кръжащи наоколо.

2. Почукване на космическата совалка

Ако сте сами в къща, намираща се посред нищото и чуете почукване на вратата вероятно първоначално ще се стреснете малко.

Представете си обаче да се намирате в космоса и да чуете съвсем ясно почукване отвън на совалката. Звучи още по-шокиращо, нали? Китайският астронавт Ян Лиуей описва точно тази ситуация, случила се докато бил в орбита през 2003 година. Твърдението му звучи още по-невероятно предвид факта, че в космоса трудно би се възпроизвел звукът от почукване.

3. Заснетото НЛО

Въпреки че мнозина имат истории за сблъскването им с неидентифицирани летящи обекти, един космонавт успява да заснеме това, което вижда, доказвайки своето твърдение.

През 1991 година съветски космонавт на име Муса Манаров заснема нещо с камерата си, което не успява да обясни с очите си. Какво всъщност се виждало на снимката, така и не бива доказано с точност.

4. Музика в космоса

Morkadis

космос

По време на мисия на Аполо 10, астронавтите на борда станали свидетели на друго странно явление. В слушалките им зазвучали звуци, наподобяващи песен, с неизвестен произход.

Въпреки че днес вече има няколко логични обяснения на чутите мелодии, астронавтите на NASA останали шокирани от случващото се.

5. Кодовите думи, с които космонавтите описвали НЛО

Едва ли, ако видят нещо необичайно по време на някоя мисия в космоса, астронавтите предават директно, че са се сблъскали с НЛО.

На това мнение е и Морис Четалейн, който смята че всеки екип има своя кодова дума, описваща необичайното явление. За съмнителен той смята кода „Дядо Коледа“, който някои от астронавтите използвали, когато изпаднели в подобна ситуация.

6. Животински трупове в космическото пространство

Неоспоримият факт, който много от астронавтите на NASA могат да потвърдят е наличието на животински трупове, витаещи спокойно в космическото пространство.

Това ужасяващо явление се получава в следствие на множеството неуспешни опити на учените да изстрелят в космоса различни животни. Въпреки това все още се помни първата маймуна и последвалото я куче, успели да посетят лично космическата орбита.

7. Блестящият обект на Луната

Въпреки че вярваме на твърдението, че на Луната няма как да има блестящи обекти, бившият американски астронавт Алън Бийн смята, че това не е точно така. В интервю той признава, че по време на неговата мисия той става свидетел на необичаен блестящ обект.

Никой така и не успява да разбере какво се крие зад видението на Бийн, въпреки многобройните теории на конспирацията, твърдящи, че това всъщност са стъклени куполи.

8. Змии в космоса

Вероятно никой от нас не смята, че в космическото пространство можем да се натъкнем на змии, но известният д-р Стори Мъсгрейв твърди точно обратното.

Мъсгрейв е изключително убеден в теорията и вярва напълно във видяното, а предвид големите му постижения в живота, склонни сме да повярваме и ние, че има змии отвъд границите на Земята.

9. Сфери, витаещи в космоса

На 5 май 1981 година руският космонавт Владимир Ковальонок става свидетел на явление, което до ден днешен не може да обясни.

В непосредствена близост до космическия кораб прелетели неидентифицирани сферични обекти. След секунди последвала експлозия, която заличила сферите и оставила загадката отворена в съзнанието на космонавта за цял живот.

10. НЛО-то с механични ръце

Представата за НЛО, която всеки от нас има вероятно включва летяща чиния, диск или поне нещо наподобяващо тази форма. Противно на това твърдение, астронавтите Джеймс Макдивит и Ед Уайт стават свидетели на нещо в далеч по-различен вид, което също не може да бъде обяснено.

Двойката астронавти споделя, че докато летели над Хавай, двамата видели метален обект, от който излизали механични ръце. Вероятно колкото на нас ни е трудно да си представим такова НЛО, толкова и на тях им е трудно да забравят какво всъщност се случило в този ден.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.