4 извинения, които си намираме, за да се откажем от мечтите си

щастие

Всеки има своите мечти и стремежи, но малцина от нас са склонни да ги преследват докрай. Може би това е заради страха от провал, независещи от нас обстоятелства или дори смърт. А тези, които постигат своите мечти? Най-често остават неудовлетворени, скитащи се безцелни и объркани – защо?

Мечтите са мечти, защото би трябвало да са недостижими. Нали така?

Грешка.

Представяме ви 4 ужасни извинения, с които се отказвате да преследвате мечтите си.

Мислите, че не сте достатъчно добри

Да, всеки понякога чува този глас в главата си, който крещи, че сте жалки, провалени и безполезни. Понякога смятате, че сте създали най-доброто нещо, а на следващия ден ще се чудите как ви е хрумнало да направите такова безсмислено нещо.

Науката ни е разкрила много неща за този вътрешен глас. Първоначално е служил като средство за комфорт и сигурност. Да, знам, този глас, който ви казва, че сте грозни и безполезни е трябвало да ви успокои, а навреди. И не е като да можете му запушите устата си и да го захвърлите в ъгъла. Но нека си го кажем направо – гласът е едно от най-добрите неща, които можем да имаме. Той ще ни повтаря отново и отново, когато нещо не е достатъчно добро, и това сме ние. Познаваме нашите граници, съзнанието ни също. Така че следващия път, когато чуете, че гласът ти казва, че това, което си направил е ужасно, мислете, че мозъкът ви казва това:  мога да направя това по-добре. Знам, че мога. Мога да постигна мечтите си.

Нямате достатъчно време

Трябва да работите за постигане на мечтите. И ако не разполагате с достатъчно време за нещо, което ви интересува , то тогава наистина никога не ви е пукало за него.

Успешните хора намират време. Ако вие висите постоянно в Facebook, Instagram или Tumblr, вземете хронометър и започнете да броите минутите. Когато решите, че ще гледате телевизия, също отброете прекараното пред екрана време. Едно скорошно проучване на вестник The Telegraph показва, че човек прекарва средно по един час и четиридесет минути в социалните медии – и все още казвате, че нямат време?

Ако наистина нямате време,ама наистина никакво време, за да правите това, което обичате, спрете да правите това, което не ви харесва и започнете да правите това, което обичате. Да, може би ще печелите малко по-малко пари, няма да може да ходите на фитнес често, може да не сте в състояние да правите някои неща, които ви харесват, но ще можете да преследвате мечтите си. Живеете само веднъж, така че какво ще загубите, ако преследвате мечтите? Нищо.

Хората около вас мислят по друг начин

Хей, чух, че искаш да станеш писател. Успех с тази задача – не можеш да пишеш, а и в днешно време е много трудно да станеш успешен автор, така че ела на купон вместо това”.

Всеки познава някой човек, който няма да се спре пред нищо, за да омаловажи мечтите и стремежите на другите. Тези хора вярват, че в живота трябва да си реалист. Художник къща не храни, нито пък писател или музикант. Трябва ти работа от 9 до 17 ч., която вероятно мразиш. Хубава кола, хубава къща, хубава работа, положение.

Morkadis

Ако работите такава “нормална работа” и умрете утре, какво ще се случи? Някой ще дойде и ще заеме мястото ви, хората ще скърбят и с това ще се свърши. Ще бъдете забравени. Въпреки това, ако се опитате да осъществите част от мечтите си, ще бъдете по-успешни, отколкото всеки друг човек, който е работил по цял ден работа, която презира. Независимо дали става дума за танци, спорт, писане- имате шанс никога да не ви забравят. Имате шанса да увековечите името си под някоя велика творба, книга за рекорди, пиеса. Няма какво да губите, само да спечелите. Така че давайте смело.

Какво бихте направили, ако парите не са проблем? Направете го.

Все още не сте готови

Трябва ви много кураж, за да следвате мечтите. Това става все по-очевидно, когато трябва да жертвате времето, прекарано със семейството, начина си на живот, хоби, средства. Не казваме да напуснете работата си и да се оставите на течението, а да преоткриете тази страст, този огън, който гори във всички нас.

С всеки изминал ден ставаме по-стари. Времето тече през пръстите ни и въпреки това чуваме извинения като “Все още не съм съвсем готов” или “Твърде млад съм, нямам достатъчно опит”. Това са глупости – не чакайте възможности, създавайте ги.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.