5 животни, които ухаят страхотно

Не всички животни миришат лошо – някои всъщност ухаят доста приятно на любимите ни аромати.

Бобрите миришат на ванилия

3

Аналните секрети, отделяни от бобъра, се използват за придаване на аромат на ванилия в печените продукти, бонбоните, сладоледа и т.н. В САЩ тези секрети се използват от хранителната индустрия за производство на изкуствени овкусители.

Мравките цитронела миришат на лимон

4

Срещаната навсякъде в Америка домашна мравка е нещо като ходещ ароматизатор, защото изпуска ухаещ на лимони газ, когато се почувства заплашена. Миризмата е дори още по-наситена, когато мравката бъде стъпкана.

Коалите миришат на капки за кашлица

5

Ако човекът е това, с което се храни, то същото важи и за коалите. Тяхната диета е съставена от евкалиптови листа и в резултат на това миришат точно на евкалипт.

Ментовите пръчици миришат на мента

6

Разпространени по тихоокеанските острови, тези странно изглеждащи насекоми пръскат своите врагове с мъгла, ухаеща силно на мента.

Качулатите конюги миришат на мандарини

7

Повечето птици имат слабо обоняние, но не и качулатите конюги. Те разполагат със специални пера, които произвеждат специфичен секрет. Птичките носят този секрет като парфюм и се душат по гушите по време на размножителния сезон.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.