9 психологически трика, които ще накарат останалите хора да ви харесат

приятели 1

Съществуват хора, които са вечно спокойни, постоянно усмихнати, позитивни. Общуването с тях е много приятно. Затова много често всички наоколо ги търсят и сякаш опитват да са по-близо до тях.

Тези хора несъмнено имат проблеми, но някак, с общуването си, успяват да станат неустоимо магнетични. Привлекателни са за противоположния пол и изобщо за хора от всякакви възрасти, които търсят начин да комуникират с тях.

Въпросът е „Как да бъдем като тях?“. Тези 9 психологически трика, предложени от BrightSide, ще ви помогнат.

Изградете индивидуален стил

Нужно е просто да откриете нещичко, което да е само ваше, което да ви отличава от останалите. Детайл, който напомня само за вас и който се съчетава по съвършен начин с визията ви.

Именно това ще накара непознатите да ви запомнят, като тук красотата не играе роля. Може и да ви се струва странно, но уникалността на един човек може да бъде видяна в която и да е форма на лицето или тялото. Това може да е жест, мимика, дреха или начин на комуникация.

Ето и няколко примера на известни личности, които имат своя отличителен знак и винаги ще ги асоциираме с него:

Чарли Чаплин – мустак, костюм, походка.
Уинстън Чърчил – пълнота, пури.
Йосиф Сталин – мустак, лула, акцент.
Адолф Хитлер – оригинална форма на мустака, интонация.
Дита фон Тийз – типичен за 40-те стил, червено червило.
Мерилин Монро – цвят на косата, бенка.
Салвадор Дали – мустак, изражения на лицето.

Открийте своята голяма мечта

Искате хората около вас да се вдъхновяват, да ви търсят за съвет, да оценяват индивидуалнстта ви? В такъв случай ви е необходима причина, за която съществувате.

Амбиция и желание да промените нещо в този свят. Да се борите за нещо. Защото човек без мечта е като книга без идея.

Бъдете уверени

Искате да бъдете харизматични? Нужна ви е увереност. Трябва да сте решителни, да разчитате на себе си, да не очаквате помощ от останалите и да успявате да разкажете идеите си на другите така, че всички да ви разберат.

Околните могат да усетят увереността ви и по начина, по който говорите. Добре е да избягвате фрази като „предполагам, че…“, „надявам се“, „очаквам“, „може би“, най-вероятно“.

Не се оплаквайте

Едва ли ще уважавате човек, който постоянно се оплаква. За възхищение и дума не може да става дума. Хората с харизма винаги са позитивни. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Ако не всичко е на мястото си в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесе същото на събеседниците ви.

Използвайте езика на тялото

Поведението ви трябва да отразява вашата увереност. Не си играйте с предмети, докато говорите или с косата си, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворените позиции на тялото.

Бъдете добри разказвачи

Не всеки може да направи една история увлекателна. За това е нужен истински талант. Но не винаги. Разказвачеството е умение, което може да се придобие. Използвайте хумор, особено самоирония. Не забравяйте за езика на тялото, бъдете емоционални и бъдете позитивни. Не се притеснявайте, ако някоя от историите или шегите ви не проработят.

Разкажете своята собствена история. Ако хората са чули нещо наистина интересно, те ще го споделят с други около тях.

Не извръщайте очи

Старайте се да не извръщате очи, когато говорите с някого. Понякога един проницателен поглед може да каже повече от хиляда думи. Контактът с очите говори, че вие слушате активно своя събеседник.

Научете се наистина да слушате околните

Покажете истински, непресторен интерес към живота на останалите. Слушайте ги внимателно. Това е истинско изкуство. Когато започнете да обръщате внимание на нещата, които другите казват и се интересувате от тях, автоматично ще ги накарате да се чувстват значими и дори специални.

Използвайте „ефекта на огледалото“

Той работи изключително простичко – имитирайте жестовете, мимиките и интонацията на човека отсреща, за да го накарате да ви хареса. Това винаги действа, защото е тясно свързано с човешката природа и по-скоро с нарцисизма – по този начин събеседникът ви инстиктивно започва да се чувства в синхрон с вас.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Покажи ми снимките си, да ти кажа кой си

Дори и не си помисляйте да правите някое от тези 22 неща, ако сте в други страни

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

5 неща, които трябва да спрете да правите, ако искате хората да ви харесват

Задължително трябва да знаете тези 11 психологически трика

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.