В Етиопия намериха артефакти по-древни от самото човечество

археолог


Американски археолози са открили в Етиопия наконечник на копие ръчна изработка, чиято възраст се оценява на 280 хиляди години.

Доскоро за най-древно оръдие на труда бе признат нож на възраст около 85 хиляди години, но етиопската находка постави нов рекорд, принуждавайки учените да се замислят за това, от колко хиляди години действително съществува на Земята видът „Homo sapiens”.

„Това е оръдие показва, че или човечеството е много по-старо, отколкото си мислим, или ние сме взели примитивните технологии от някои други, по-древни видове”, – твърдят учените.

инфо: http://www.silnabulgaria.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

3 коментара
  1. simeon 6 години ago
  2. az 6 години ago
  3. Martin Iliev 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.