България не е създадена през 681 година (част 1)

прабългари 1Името Българин има много разнообразни говорни имена – по цял свят името „българин“ се произнася различно, но означава едно и също име. Получава се заради това че:

–  Българският етноним съществува прекалено дълго време на земята, още преди 7 хиляди години, а може би от преди 25 000 години, когато седем племена се събрали и създали държавата ИДЕЛ. /всяка буква има свое значение/. И всички имена – етноними носят в началото си буквата Б. (Бурогари), Балти (Балхи, Балги), Келти (Белти, Белги), Белуджи (Бълъджи), Пелазги (Бълъзци, Бълъджи, Българи, Бугари, Бугри, Болгари, Волгари, Бургари, Вургари, Балгаръй, Балакрии, Бългери, Бюльгари, Бугури).

Истината е, че няма нито един друг народ освен нашия, който да може да се похвали с толкова много синоними на своето народностно име, а това определено говори в полза на становището, че Българите са най-древния народ на земята, както е казал през XV век византийският книжовник Лаоник Халкокондил.

Всеки народ наричал българите с различни имена, но значението било едно, а в зоните около Алтай казват, че „Булгар“ означавало „Човек, който оцелява“. И това е вярно, колко са годините, които Българите са били под чужда власт (робство)? И…пак са оцелели.

Народностното име „Българи“ е толкова старо, че няма народ на земята, който да помни неговото истинско значение!
То е много по-старо от народностните имена на гърци, римляни и египтяни, китайци, келти и германи, индуси, евреи и шумери.

Голямото преселение на народа Богари започва преди третия потоп, от тогава са и изворите запазени дълбоко в Историята (в Русия и Ватикана в последствие, след Вт.св.война).

Хиляди години пр.Хр. от Балканите на изток тръгва огромна преселническа вълна. Първоначалното й име очевидно е било Богари (Богарати), понеже част от тях пристигат в Египет вече под името Бохари, а в Индия- под името Бхарати (Бохарати). Векове след това от Памир на изток тръгва голяма вълна от преселници-Бохари, а народът пристигнал в Тарим вече носи името Тохари. А след още векове част от Тохарите тръгва на изток и североизток, те се установяват из новите си места под името Тотари (Татари) и т.н.

Болги, Волки, Белги, Балхи, Бахли, Бугри, Бурги и пр., при които е пропусната пояснителната наставка „Ари“ (Ора, Хора, Гури, Гали и пр.), но това не променя особено тяхното значение на Боги (Божи), Велки (Велики), Белки (Белци, Бели- ще рече „От Белия“), Горни (От онзи горе) и т.н. Част от тези названия означават също Челяци -човеци.

БЪЛГАРИТЕ –  са единственият народ на земята, който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари, Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога, Синовете Божии, Синовете на Слънцето, Богоизбраните) е Българският, а всички останали народи от Британия и Тарим до Сахара до Сибир са негови деца!

Древната религия на нашите прадеди

Зоро – зората
астра – звезда
из – от
ъм – аз / съм/
Заратустра:
зара – гледам
туст /устра – звезда
ра – бог Слънце

Зороастризъм, това  е най-древната религия на прадедите ни, религия която учи човек да познава доброто и да се пази от злото. Това е религията, в която доброто и злото са в постоянна битка. Кой, ще спечели войната – доброто или злото?
Зороастризмът – религията на поклонниците на Огъня, който олицетворява Светлината, която побеждава тъмнината. Най – доброто доказателство за това е празника на българите – СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ.
Празникът се пада  Седем ( 7 ) седмици  преди  Великден. (седем, заради това, че в НАЧАЛОТО седем племена се побратимили  и образували  държава с името ИДЕЛ, по-късно преименували на БОЛГ)

Великият празник  Сирни Заговезни се празнува  Седем дни, в които се показват Седем различни обичаи и ритуали, свързани с празника. Трапезата се отрупва с различни ястия – млечни и яйчни, а в Неделята се иска прошка от по-възрастните с думите: „Прощавай!“ и отговора е -“Простено да ти е от мене и от Господа!“ Празникът се свързва с различни ритуали свързани с огъня – нестинарските танци, прескачането на огнените клади, само Хамкането не е свързано с огъня, но си е в реда на празника и се почита.

Историята на Човечеството започва от Седемте Рода – племена.
ИДЕ – ЕЛ  където ИДЕ е Седем,   ЕЛ  е  Род.
ИДЕЕЛ = СЕДЕМ РОДА = ИДЕ – ЕЛ.

И следват:
СЕДЕМ Рода, СЕДЕМ континента, СЕДЕМ са дните от Седмицата, СЕДЕМ са нотите в Гамата. ТОВА не са съвпадения случайни. ТОВА Е Закономерност във ВСЕЛЕНАТА, която БЪЛГАРИТЕ първи са усвоили и са го предали на другите народи чрез Българският Календар.

Morkadis

Българите в Европа, Нашите Предци са оставили много доказателства, че са съществували от древни времена, не са изчезнали и не са претопени – винаги и навсякъде където са се установявали са давали БЪлгарските имена на районите, градовете, селата, реките и езерата, низините и планините са носили БЪлгарските Древни Имена, запазили се и до днес.

Българските занаяти, прославили българите в цял свят.

НАЙ – СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ

– шаръчии   –   художници
– кънигачии  –  книжовници
– чувенчии – металоработници
– кърчии – водач на кораб
– кратуяри – соколари

– писчии – писари
– корабчии – моряк
– ловчии – ловец
– прелагчии – преводач

Българи!  Запомнете едно важно правило!

* Гръбнакът на всяка цивилизация е материалната култура и стопанският живот на народа.

Всяка цивилизация се основава на най-важните си качества, които трябва да притежава:

*  Силна държавност
*  Развита материална култура
*  Собствени духовни традиции
*  Свой собствен език

Древна България е притежавала всичко това, затова и народът й бил велик още когато е живял в земите на Памир, още когато е била Първата българска цивилизация.

БЪЛГАРСКА ДУХОВНА  ИМПЕРИЯ

През средните векове съществува българска духовна империя, чийто очертания значително надхвърлят географските граници. Така, че Балканската култура е създадена от българите.
Летописите, в които е отразена българската история с леки проблясъци на истината, в повечето събития са били щателно цензурирани, намираме доказателство, че българите са основатели на много научни творения.

Макар че, българите живеят отпреди хилядолетия, българското писмо (писменост) навлиза сред народа едва през 4768 година преди Хр., и доказателството за това е:

Именникът на българските ханове, който  е построен върху 12-годишен животен кръговрат и изисква системни наблюдения на небето, звездите, планетите, изискващ изследвания – астрономически, дълги години наблюдения.
На базата на този календар цар Борис поставя началото на българското летоброене в 4768 г. пр. Хр.

Българите – това е народът, който имаше всичко, което е пожелал.

Този народ вярваше че светът е открит за него, българите вярваха, и никога не се съмняваха в победата си, това е народът на който се учеше светът.

Едва ли има на света друг народ, който така слабо да познава своята история.
Ние имаме големи учени историци, издадени са мону­ментални исторически трудове, но академичният им научен език е недостъпен за простосмъртните, а учебниците по история са написани толкова скучно, сякаш авторите им са имали едничката цел: да накарат българчетата, още едва проходили, да намразят историята на своя народ – и за съжаление, тази цел е вече почти постигната; от друга страна това незнание се дължи и на многократното пренаписване на историята, нагаждайки я всеки път към интересите на властващата политическа сила, та човек не само ще се обърка, но може и да се побърка;а може би причината е по-отчайваща: старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като на род, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме…

Тъй или иначе, България е най-старата европейска държа­ва, която не е сменила името си през вековете. Испания е Испания от 1479, Швейцария е Швейцария от 1291 година, Швеция е Швеция от началото на XI век, Полша е Полша от края на X век, Франция е Франция от 843 година, Англия е Англия от 827, а България е България от 681 година.

Така пише в учебниците по история.

към част 2

Вижте още: 

Древен код пази България

 към част 2

инфо: http://bezpartien.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

29 коментара
 1. Анонимен 10 години ago
  • Анонимен 2 месеца ago
 2. Веселин Василев 10 години ago
  • Анонимен 10 години ago
   • Анонимен 9 години ago
 3. Анонимен 10 години ago
  • Стоян стоянов 9 години ago
   • Анонимен 9 години ago
  • Анонимен 9 години ago
 4. Анонимен 9 години ago
 5. Анонимен 9 години ago
 6. Анонимен 9 години ago
 7. edintam 9 години ago
 8. Анонимен 9 години ago
 9. Анонимен 9 години ago
 10. Димитър Пешев 9 години ago
 11. Декоратор 9 години ago
  • Димитър Атанасов 8 години ago
 12. Анонимен 9 години ago
 13. Emiliya Eneva 9 години ago
 14. Петров 9 години ago
 15. Istinata Boli 9 години ago
 16. Анонимен 8 години ago
 17. Ангел 8 години ago
 18. Nikolay Dimitrov 8 години ago
 19. ZZARSSTVO BALGARIA 7 години ago
 20. Кака Мара 4 месеца ago
 21. Анонимен 2 месеца ago
 22. Анонимен 2 месеца ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.