ЦЕРН изследват антигравитацията

цернСлед потвърденото съществуване на бозона на Хигс учени от Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) започнаха експерименти за проверка на теорията за съществуването на антигравитация, предаде БГНЕС.

Според теорията антиматерията генерира свое собствено гравитационно поле, което е в контраст с познатите гравитационни сили на Земята.


„Ако теорията получи потвърждение, в света на науката ще настъпи истинска революция“, отбелязва Би Би Си. Това ще даде възможност за нови постижение в областта на транспорта, електрониката и оръжията.

През октомври британецът Питър Хигс и белгиецът Франсоа Енглерт спечелиха Нобеловата награда за физика за бозона на Хигс. Бозонът на Хигс, който по-специално обяснява защо някои частици имат маса, а други не и следователно защо Вселената съществува такава каквато я познаваме, е за физиката онова, което откриването на ДНК е за биологията.

За широката общественост бозонът се свързва с 83-годишния британски физик Питър Хигс, но той признава, че няма изключителни права върху теорията, която формулира съществуването на прословутата частица.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. bobkata 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.