Документирани случаи на обсебване (видео) (част 2)

продължение от част 1

5. Дейвид Берковиц/ „Синът на Сам”

дейвидПрез 1976 г. гражданите на Ню Йорк били тероризирани от сериен убиец, познат като „Синът на Сам” или „44-калибровият убиец”. За повече от година престъпникът водел полицията в надпреварата на котка и мишка, оставяйки след себе си присмехулни бележки на местопрестъпленията.  Шест души били убити, а други шест тежко ранени през „лятото на Сам”

Когато убиецът най-накрая бил заловен, той бил идентифициран като Дейвид Берковиц. Признал за всички стрелби и обяснил, че така му било наредено от демон, но не уточнил вероятността да бъде обсебен. Твърдял, че кучето на съседите му било обсебено и именно то му наредило да извърши убийствата.

Дейвид бил осъден на шест години затвор и в средата на 90-те години той променил показанията си, твърдейки, че всъщност е бил член на секта на Сатаната, които организирали убийствата като част от специален ритуал.

4. Майкъл Тейлър

Майкъл Тейлър и съпругата му Кристин живеели в малкото английско градче Осет. И двамата били много религиозни, част от християнска група, водена от Мари Робинсън.

На една групова среща през 1974 г. Кристин Тейлър заявила, че Робинсън и съпругът й имат любовна афера, което и двамата категорично отхвърлили. Точно тогава Майкъл Тейлър започнал да бълва мръсотии и да действа необикновено, карайки присъстващите свидетели да мислят, че е обсебен от зъл дух.

След като това  поведение продължило с месеци, Тайлър се обърнал към духовник, който му приложил

майкъл

Майкъл Тейлър

екзорсизъм. Ритуалът се проточил повече от 24 часа. Свещениците, които участвали твърдели, че са прогонили повече от 40 демони от тялото на мъжа.  Преди майкъл да си тръгне, обаче, те го предупредили, че демонът на смъртта е останал спящ в душата му.

Когато Тейлър се прибрал у дома, той убил жена си и кучето по брутален начин. След това бил намерен бродещ по улиците и целия покрит с кръв. Когато дошло време за процес, той бил оправдан поради невменяемост.

3. Джордж Лукинс

През 1778  г. англичанинът Джордж Лукинс твърдял, че е обсебен. Мъжът често пеел с глас, който не бил неговият, на език, който преди това никога не е говорил. Накрая съседи, които били много притеснени от плашещото му поведение, се обърнали към църквата, за да потърсят помощ за мъжа.


Лукинс бил изпратен в болница за повече от 20 месеца, но докторите не успели да му помогнат. Неговите близки били още по-убедени, че виновни са демоните, които го обсебват. Самият Лукинс твърдял, че е Дяволът, лаел като куче и пеел химни наобратно.

 

През 1778 г. Лукинс казал, че  е обсебен от седем демона, които можели да бъдат прогонени единствено от седем духовника. Седем свещеника започнали ритуала по екзорсизъм в храма. Когато приключили, духовниците казали, че мъжът е спасен от демоните, а Лукинс възкликнал „Благословен да е Иисус!”

2. Анна Еклънд: Обсебваното в Ърлинг

Когато била само на 14 години Анна Еклънд от Ърлинг, Айова започнала да дава признаци за демонично обсебване.

Morkadis

Момичето било отгледано и възпитано в католицизма, но баща й и леля й, които практикували черни магии я проклинали често и използвали слагали билки в храната й, за да я покварят.

Не след дълго детето не можело да понася религиозните символи, станала сексуално извратена и не можела да влезе в църква.

През 1912 г. те била подложена на успешен ритуал за екзорсизъм, но след като била „излекувана” от обсебването, бащата и лелята се молели на Сатаната да я накара да страда повече. Година по-късно Анна била обсебена не от едно, а от множество демонични сили, за някои от които се смята, че са същите духове, обладали Анелизе Михел.

През 1928 г. Еклънд отново потърсила помощ от духовниците. Била отведена в манастир, където провели екзорсизма. Поведението й станало неудържимо, докато сестрите се грижели за нея.

Когато сестрите благославяли храната й, преди да влязат в стаята, Анна помирисвала благословията. Тя съскала срещу жените и хвърляла храната на пода. Приемала единствено храна, която не била благословена.

Свидетели твърдят, че са я чували да говори и разбира чужди езици, които преди не е знаела. Същите тези хора твърдели, че са я виждали да левитира и да се катери по стените. Момичето проявявало също ясновидски способности, често ругаела и плюела по свещениците. Очите й потъмнявали, а тялото й било толкова подуто и тежко, че тя едва не счупила желязното легло, на което лежала.

След 23 дни екзорсистки ритуали, духовниците най-после обявили, че тя е освободена от демоните, които били в нея.

1. Папа Франциск извършва ритуал на обсебено момче

papaКатолическата църква извършва хиляди екзорсистки ритуали всяка година и папа Франциск е казвал многократно, че вярва в съществуването на Сатаната и че всеки ден води битки със злото.

През месец май тази година новоизбраният папа извърши кратък ритуал по екзорсизъм, който бе заснет с камера. Докато се придвижва сред хора с увреждания, Понтифът спира пред едно момче в инвалиден стол. Папа Франциск поставя ръцете си на главата на момчето и започва да изрича молитва, докато болният се огъва и говори неразбираеми думи.

 

 

инфо: http://inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.