1,6 тона радиоактивна вода е изтекла от АЕЦ „Фукушима-1“

фукушимаПоредното изтичане на вода с повишено съдържание на радиоактивни вещества беше засечено в авариралата японска атомна централа „Фукушима-1″, съобщи компанията оператор ТЕПКО, цитирана от радио „Дарик“. Извън защитните стени около цистерните с радиоактивна вода на територията на четвърти блок е изтекла 1,6 тона течност.
По данни на ТЕПКО, съдържанието на стронций-90 в течността е било 93 бекерела на литър при норма 10 бекерела. Предполага се, че причина за произшествието е повреда в основата на защитната стена вследствие на силните дъждове, които валяха в района през последните дни. От енергийната компания твърдят, че радиоактивна вода не е попаднала в морето.


Изтичането на радиоактивна вода е един от главните проблеми, с които периодично се сблъскват ликвидаторите на аварията във „Фукушима-1“. Досега на специалистите не се удава изцяло да изключат възможността от попадане на замърсена вода в морето.

Прочетете още: 

14 начина да пречистим организма си от Кемтрейлс, Флуорирана вода и други токсини

инфо: http://www.segabg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.