Германците настояват за разсекретяване на НЛО документи

99Административният съд на Берлин е наредил на германския парламент да освободи всички засекретени НЛО файлове.

Наредено е да се даде достъп до секретни официални доклади, събрани от “ научните изследвания на германския парламент“ в търсенето и проучванията за НЛО и извънземен живот.

Германския парламент вече е обжалвал решението и се опитва да блокира всички опити за освобождаване на секретните информации. Въпреки това съдът в Берлин е уверен, че файловете ще бъдат разсекретени.

„Всеки има правото на достъп до официална информация“, обяснява решението си берлинският административен съд.

На този етап свободният достъп до файловете е отказан, като изтъкнатите причини за това са, че информацията е част от работата на парламента и е абсолютно секретна, съответно няма как да бъде разпространена масово сред обществото.

Наблюдатели спекулират, че германското правителство се опитва да отрече факта, че притежава доказателства за контакт на хора с НЛО. Други държави също са сочени, като прикриващи факти за срещи от третия вид.

В Германия има движиение, борещо се „досиетата Х“, с които разполагат правителствата, военните и разузнавателните служби, да бъдат разсекретени и достъпът до тях да бъде свободен. Робърт Флайшър, който оглавява движението, коментира решението на съда:

„Решението представлява първа стъпка в посока на истинската свобода на информацията в Германия. Рано или късно и германското правителство трябва да каже истината за откритията и наблюденията си свързани с НЛО. 19 други страни са гонаправили вече. Подобна стъпка ще помогне да се  избегнат безполезните спекулации и конспиративните теории за този въпрос. „

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.