Във Вселената има 8,8 милиарда планети, които са подобни на Земята

земятаАнализирайки данните, получени от космическия телескоп „Кеплер” американски астрономи стигнаха до извода, че във Вселената има 8,8 милиарда планети, приличащи на Земята.

Те може да са със сходни размери, маса, температура на повърхността. Следователно потенциално на тях животът е възможен. 22 на сто от аналогичните на Слънцето звезди ( тоест – почти всяка пета) има спътник, сходен на Земята. Учените предполагат, че най-близката до нас планета е отдалечена от слънчевата система на 15 светлинни години.


Космическият телескоп, кръстен на името на великия астроном Йохан Кеплер, работи в Космоса от 2009 г. За това време той откри във Вселената повече от три хиляди екзопланети , а също така помогна на учените да направят други важни наблюдения и открития.

През юли 2012 г. в един от жироскопите на прибора беше открита повреда. НАСА не успя да възстанови работата на телескопа, но инженерите работят над модификация, необходима за продължаването на мисията на „Кеплер”.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.