NASA публикува книга: Извънземните вече са посещавали Земята

извънземниВсеки месец астрономи откриват нова планета, подобна на Земята и все по-очевиден е фактът, че Земята не е уникална.

Излишно е да се казва, че от милиардите подобни на Земята планети в нашата галактика със сигурност някъде има разумен живот. NASA пусна сензационна книга, в която описва в детайли как можем да общуваме с някои от тези светове.

Някои от най-интересните глави разглеждат въпроса за извънземен контакт в миналото, настоящето и бъдещето. В една от главите например, Уилям Eдмонсон от  Бирмингамския университет пише, че наскалното изкуство на Земята е с извънземен произход.

“ На Земята са открити огромни количества наскална живопис, което не може да се припише на който и да е от нашите предци . Тези рисунки са издълбани в скалите и  са направени от извънземни“.

Книгата се нарича : археология, антропология , и междузвездни контакти. Тя е изготвена и публикувана от НАСА.


NASA привлича за нейното създаване видни учени , историци, археолози , астрономи и други лидери в  научната общност. Включително и Douglas Vakoch, директор на проекта SETI .

Проектът SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence – Търсене на извънземен разум) е  общото име на проекти и дейности за търсене на извънземен разум и евентуалното влизане в контакт с него. Много астрономи отдавна вярват,  че планетите във Вселената са толкова много, че дори и ако малка част от тях са  подходящи за живот , хиляди или дори милиони планети трябва да бъдат обитавани. Последните постижения в астрономията и физиката засилват представата, че има много планетни системи, подходящи за живот.

С помощта на други експерти той повдига редица въпроси, включително перспективите за живот на други планети, и средствата, с които бихме могли да им  изпращаме или да  получаваме съобщения.

“ Ние получаваме сигнали , но засега не сме в състояние да ги разчетем и да разберем какво е  заключено в тях. Дори ако те са били изпратени от най-близките звездни системи, сигналите е трябвало да преминат трилиони километри, докато достигнат Земята след пътуване в продължение на много години . „

Но надеждата не е изгубена – в цялата книга Вакоч и колегите му решават точно тези проблеми и предлагат  решения, които могат да се окажат безценни за в бъдеще.

„С цел да се излезе отвъд рамките на простото откриване на такъв интелект  и да има реален шанс да го разберем, трябва да вървим по пътя, който вече е постлан от археолозите и историците на планетата. Като археолозите, които са реконструирали  далечна цивилизация само с откъслечни доказателства.

Изследователите ще трябва да реконструират това, какви са далечните цивилизации по сигналите, идващи от тях, нищо че от тях ни отделят  безкрайните пространства на космоса, но ние се опитваме да  декодираме и интерпретираме извънземното послание. Ще трябва да се разберем начина на мислене на един или друг вид, който е коренно различен от нас – хората. Те са съвършено ДРУГИ“.

В другата част на книгата, авторите поставят въпроса за възможната биология, физиология и еволюция на извънземната раса. Описва се как извънземните цивилизации могат да общуват и че тяхната цивилизация е много по-различна от нашата, което прави контакта и интерпретация на тяхното послание много трудни за земляните. Съобщенията чрез звук може ще бъдат неразбираеми. Използването на снимки, картинки, рисунки – това е, което трябва да се използва за обмен на информация.

Визуализацията на повърхността на обитаеми планети ще открие „изкуствени обекти“, които ще демонстрират съществуването на извънземен живот. Това изисква оптичен телескоп с диаметър от 1000 км, който може да разгледа обект с диаметър от един километър на разстояние 100 светлинни години.

Изследователите пишат, че на пръв поглед това са сложни задачи и упорита работа очаква учените по целия свят, но като се има предвид важността на научните изследвания и развойната дейност, тази работа трябва да се свърши.

„Опирайки се на основите на съвременната археология и антропология, ние ще бъдем много по-добре подготвени за контакт с извънземна цивилизация . „

Вижте още: 

Древното мистериозно изкуство

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.