Откриха животно, което е обитавало Земята преди 520 млн. години (видео)

UntitledНеобикновено същество, обитавало Земята преди 520 млн. години, е открито в Мароко при разкопки на палеонтолози.

Създанието е открито като вкаменелост, а учените му дават името Хеликоцистис Морокоенсис – Helicocystis moroccoensis. То е прародител на морските звезди, а според изследователите също така е и родоначалник на морските таралежи, получили името си заради опасните игли, които притежават. След като потомците на древното същество еволюират, се появяват иглокожите – морските звезди и морските таралежи.

Създанието е открито при разкопки преди няколко месеца в Антиатласките планини в Мароко. Освен неговите останки са открити и други подобни фосили на същества, обитавали планетата ни в епоха, когато водата все още не е достатъчно обогатена с кислород, а подводният животински свят не е чак толкова разнообразен. Това е т.нар. камбрийски период, продължил около 60 млн. години, когато започва една глобална промяна на живота на планетата и сложните многоклетъчни организми претърпяват сериозни изменения.

Намереното същество притежава продълговато тяло с не особено големи размери и е било в състояние да разтяга и свива тялото си, за да се придвижва и да търси храна, а освен това вместо уста е използвало някакъв малък отвор, разположен в горната си част.

инфо: http://www.chudesa.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.