Kалендарът на маите сочи еволюцията на човешкото съзнание

маите

Според календара на маите еволюцията на съзнанието протича на цикли. Въпросните цикли са 9 на брой и са разкрити с помощта на археологическа находка (стълб с надписи), като календарът е вече част от официалната наука.
Маите разделят всеки един от тези цикли на 13 части – 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие (скок) на съзнанието. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработващо по-добре информацията и прилагащо я в живота по-ефективно.

Цикъл 1 – „Клетъчен”
Започва преди 16,4 млрд. години със събитието, което официалната наука нарича „Големия взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие – реакция”, което също е основен физически закон. С цикъл 1 започва първото стъпало на пирамидата от календара на маите.

Всяка една от 13-те части на този цикъл е с продължителност около 1,26 млрд. години. Всичко се развива много бавно. През петия ден се формира Слънчевата система, а през петата нощ е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата Земя все още си пази белезите от това).

Цикъл 2 – „Млекопитаещи”
Започва преди 820 млн. години, като е условно наречен така, защото науката днес определя приблизително този период за начало на обединяването на отделните клетки в сложни организми. Съзнанието еволюира в „Стимул – отговор”, което е по-сложно от предходното.

Цикъл 3 – „Семейство”
Започва преди 41 млн. години и е свързан с обособяването на отделния индивид от общността. Съзнанието еволюира в „Стимул – индивидуален отговор”.

Цикъл 4 – „Племенен”
Започва преди 2 млн. години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики – разлики”. Оформя се способността ни да вземаме решения.

Цикъл 5 – „Културен”
Започнал преди 102 хил. години. Тогава за първи път се е появила културата, а съзнанието еволюира на етап „Причини”. В миналия етап съзнанието се е научило да взема решения, в този – да открива причините. В този период се появяват изкуствата.

Цикъл 6 – „Национален”
Започва през 3115 г. пр. Хр., когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. Появява се писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”.

Цикъл 7 – „Планетарен”
Започва през 1752 г., когато човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Съзнанието еволюира в „Сила”. Събира се много власт в ръцете на малко на брой хора.

Цикъл 8 – „Галактически”
Започнал през 1999 г. Съзнанието еволюира в „Етика”. Започва запознанството ни с нашите космически съседи.

Цикъл 9 – „Универсално съзнание”
Процесът на еволюция на съзнанието лети. Колкото повече неща се случват, толкова възможности се отварят. Това в един момент ще доведе и до възможността да правим „чудеса”. Съзнанието еволюира до „Съзнателно обединено сътворение”. Всички заключени области на мозъка ще се отключат.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

МЕКСИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПУБЛИКУВА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДРЕВНИ КОНТАКТИ НА МАИТЕ С ИЗВЪНЗЕМНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.