Тайната на кристалните черепи (част 2)

продължение от част 1

2Много хора са убедени, че при съприкосновение с него усещат дълбоко въздействие върху съзнанието си и имат видения.

Първият човек, който е изпитал такива странни усещания била Анна – дъщерята на археолога Мичъл – Хеджес. Тя казала, че сънувала живота на местните индианци, живяли преди векове. Била в състояние да опише подробно съня си и  казала, че чувала как индианците си говорили.

Странните сънища се появявали само ако тя пазела кристалния череп близо до масата на леглото си. Ако той бил преместен другаде, тя не изпитвала тези странни усещания или сънища.

През 1960 г. след смъртта на баща й Анна предала кристалния череп на учените.Тя не вярвала, че черепа бил създаден от древните индианци, защото бил прекалено добре изработен.

Кристалният череп Мичъл-Хеджес днес се съхранява в Националния музей на американските индианци във Вашингтон.

Освен черепа Мичъл-Хеджес, най-много коментари има около два кристални черепа, които също имат естествени размери и тежат около 5,2 килограма.

Единият – наречен черепът на Страшния съд, се намира в Музея на хората в Лондон, а другият – носи още по-страшното име – Черепът на Проклятието. Той се намира в Музея на американските индианци в Ню Йорк.

Кристалният череп е точен модел на човешки череп, който е изработен от кристална скала. Говори се, че археолозите са открили около десет кристални черепа в Централна и Южна Америка, а също така и в някои части на Мексико.

Съществуват доказателства, че тези черепи са били намерени в близост до руините на древните цивилизации на Маите. Учените предполагат, че кристалните черепи са на възраст между 5 000 и 36 000 години. Те са една от многото неразрешените загадки на древните мезоамериканси цивилизации.


Много от местните хора твърдят, че тези черепи имат магически и лечебни свойства.  Няма доказателства в подкрепа на тяхното твърдение, но произходът им е неразрешима мистерия. Ще разгледаме някои от кристалните черепи и мистериите, свързани с тях.

Кристалният череп на маите

Кристалният череп на маите и черепът аметист са били открити в началото на 20 век в Мексико и Гватемала. В САЩ те са внесени контрабандно. Черепът аметист е направен от кварц с виолетов цвят, а кристалният череп е направен от прозрачен кварц. И двата са били също изследвани в лабораториите на Hewlett-Packard. Тези черепи са били известни с това, че са рязани срещу оста на кристала и много си приличали по форма и изработка.

Други известни кристални черепи са Британският, Парижкият, Тексаският,  Ацтекският и други по-маловажни.

Единственият череп, който наподобява този на Мичъл-Хеджес, е розовият кварцов череп, който представлява една прекрасна изработка. Той е малко по-голям по размери, отколкото черепа на Мичъл-Хеджес и е намерен в близост до границата на Гватемала и Хондурас.

Защо и как тези кристални черепи са били направени все още е загадка.

Но според легенди, древните цивилизации са направили и оставили съзнателно 13 КРИСТАЛНИ ЧЕРЕПА!

Тези черепи трябвало непременно да бъдат намерени, защото само чрез тяхното обединяване всички заедно, земята щяла да бъде спасена от големите ПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ на 21.12.2012 година,  предвидени в календара на Маите.

Твърди се, че 8 от тях са намерени, но оставали още 5 !

инфо: razuznavane.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.