Лечебната сила на водата

водаДокато мнозина безрезултатно се опитват да нормализират здравето си, ежедневно поглъщайки шепа с лекарства, учените все повече са склонни да вярват, че има и по-ефикасен и достъпен начин. Всеки може да си го позволи. Това е нещо, което го има абсолютно във всеки дом. Водата.

В продължение на много години лабораториите в целия свят извършват експерименти за изменение на структурата на водата. Окозва се, че именно от нея зависи какви свойства водата предава на живия организъм.

За да изясни този въпрос, „Гласът на Русия” се обърна към терапевта Анна Яковлева, която вече няколко години успешно лекува с вода пациентите си:

– Променливата структура на водата е много по-важна от нейния постоянен химичен състав. Благодарение на това свойствата на водата могат да бъдат променяни. Отдавна вече не е тайна, че структурата на водата се променя под въздействието на музиката, думите: когато свири класическа музика, произнасяме молитви или просто дума на благодарност водата може да лекува, а например ругатните влияят на водата така, че тя разрушава човешкото здраве.

Учудващо е, но водата е възприемчива към това, което мислим и главното, към това, което говорим. При позитивно мислене и чувство на благодарност, което излъчва човекът, водата може да лекува дори най-тежките болести. Не случайно предците ни преди всяко хранене са произнасяли молитва. Освен сакрален, този ритуал има и чисто практически смисъл. Самите ние се състоим по-голямата част от вода. И „вътрешната” ни вода също реагира на всички послания така, че здравето ни в повечето случаи е резултат от нашите мисли.

Това подробно е описано в книгата „Тайните послания на водата” от японския автор Масару Емото, която излезе през 1999 г. и вдигна много шум в научния свят. Емото показва как водата променя структурата си под определено въздействие. Като доказателство са представени снимки с кристалите на водата, която е била замразена, след като върху нея са въздействали класическа музика и думи с положително послание, и с кристалите на водата, която е „чула” тежък рок и обидни думи. В първия случай са се получили потресаващо красиви и правилни по форма кристали, а във втория – криви и неструктурирани парчета.

Анна Яковлева коментира:

– Преди три години решихме да проведем експеримент, за да видим какво влияние структурираната вода може да окаже върху човешкото здраве. За да покажем нагледно, че методът работи, реших да извърша опита върху растения. Вкъщи имахме три теменуги, които бяха в стадии на покой и не цъфтяха.

Първата теменуга започнахме да поливаме с вода, която беше заредена с класическа музика, основно това бяха арии от Пучини и Верди. Втората теменуга поливахме с вода, която беше „слушала” криминални новиин по телевизията, а третата теменуга поливахме с обикновена вода. След месец втората теменуга загина, а първата буйно цъфтеше. Третата остана такава, каквато беше в началото на експеримента. След това много мои пациенти решиха да пробват методиката върху себе си. Повечето от тях отбелязаха значително подобряване на здравето.

Може ли заменим всички лекарства, които гълтаме, с чаша „жива” структурирана вода? Какво е това? Истинско чудо или плацебо ефект? Всеки решава сам в какво да вярва. Но когато закусвате, за всеки случай кажете на вашата вода „благодаря”. Просто опитайте. Може изведнъж да проработи.

инфо: http://bulgarian.ruvr.ru/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.