Марс, Земята и Слънцето застават на една линия тази нощ, явлението ще може да се наблюдава от България

марсРядко космическо събитие ще може да се наблюдава тази нощ около 2 часа над България. Тогава червената планета Марс ще попадне в една права линия със Слънцето и Земята. Марс ще се появи на небето като ярка червена звезда, съобщава International Business Times.

Този космически феномен се наблюдава на всеки 778 дни или на две години. Причината за него е, че Земята се движи по-бързо от Марс, тъй като тя е по-близо до Слънцето и съответно завършва кръга за 365 дни, докато Марс го прави за 687 дни.


През 16-ти век Йоханес Кеплер открива, че планетите следват определени пътища около Слънцето. Венера и Земята са тези, които се движат в почти перфектни кръгове, докато други планети, като Марс и Меркурий, пътуват в по- елиптични орбити.

От НАСА подчертават, че Марс ще изглежда като обхваната от пожар с оранжев цвят и ще е 10 пъти по-ярка от останалите звезди в небето.

инфо: http://www.standartnews.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

10 коментара
  1. Zlatka Koleva 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. Анонимен 10 години ago
  4. tedo 10 години ago
  5. Анонимен 10 години ago
  6. Анонимен 10 години ago
  7. Анонимен 10 години ago
  8. Анонимен 10 години ago
  9. Christo 10 години ago
  10. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.