На Марс падна сняг

сняг марсНеочаквано събитие изненада учените, които изследват Марс. Оказа се, че на Червената планета е паднал сняг, съобщава „Фокус“. Наличието на сняг доказва сходство между Марс и Земята.

Изпратените марсоходи са констатирали наличието на сняг. Те са отчели промени в показателите на атмосферното налягане на Марс.

Марсианският сняг има по-различен химически състав от валежите на земята. Той не се състои от замръзнала вода, а от въглероден двуокис. На външен вид напомня нещо като снежен прах.

Единствено при ниски температури и пълна тъмнина може да се появи сняг на Марс, обясняват учените. И уточняват, че затова не може да се наблюдава от Земята.

инфо: http://actualno.actualno.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.