Незаконни снимки от върха на египетските пирамиди

Руският фотограф Вадим Макоров предизвика голямо объркване, след като тази седмица публикува няколко спиращи дъха фотографии от върха на Великата Египетска Пирамида. Снимките, които са качени в неговия LiveJournal, показват рядко виждана гледка от върха на едно от Седемте чудеса на Стария свят, но заедно с това предизвика и доста противоречиви емоции.

Малко след като пирамидите са затворени за посещение за туристи, Макоров и двама негови приятели, Виталий Раскало и Марат Дупри, се крият повече от 5 часа от въоръжените египетски пазачи. Веднага щом хоризонтът бил чист, те започанали да се катерят по високата 146 метра метра пирамида към върха. От там те успели да заснемат невероятни кадри на Некропола в Гиза, докато се пазели да не бъдат хванати от пазачите долу. Според Раскалов, ако са били заловени в същия този ден, са щели да получат между 1 и 3 години затвор.


Снимките предизвикали различни реакции и, докато някои се възхищавали на майсторството, с което били направени, други се притеснявали основно от факта, че Макоров и приятели му са успели толкова лесно да се качат върху пирамида.

Макоров изрично подчертава, че той и двамата му приятели, не са първите, които се качват незаконно на върха на пирамида, позовавайки се на надписи на арабски, френски и руски, които те видели по време на изкачването си. По-късно Макоров се извинил официално, за това, което е направил, с писмо до CNN.

инфо: http://curious.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.