Правителството на Перу подновява търсенето на НЛО

перуПеруанското правителство официално обяви за подновяването на работата на Департамента за изледване на  аномални небесни явления (Office of Anomalous Aerial Phenomena Research, OIFAA).

Както беше съобщено от The Huffington Post , Департаменът за  изследването на аномални небесни явления е създаден през Перу през 2001 година. Правомощията на агенцията включва: приемане и записване на съобщения от хора в страната, които са видели НЛО, както и проверка на информацията. Дейността на OIFAA продължава пет години, но през 2006 г. е прекратена поради „административни въпроси“.

Наскоро бе съобщено, че военновъздушните сили на Перу възобновяват работата по НЛО изследванията – това каза пред репортери  полковникът от ВВС  Julio Jose Vucetich Abanto.

„Перуанският Департамент за изследване на аномални небесни явления, затворен пред повече от шест години, ще възобнови дейността си. Този офис ще се състои от експерти от ВВС, социолози, археолози и астрономи , чиято основна задача ще е да анализират информация за НЛО. Всички, които са станали свидетели на необясними явления, които предизвикват изненада или безпокойство трябва да са наясно, че сега има институция, която ще проучи и изследва тази информация, „- каза полковникът.

Според Julio Abantо, такова решение е взето поради активирането на НЛО: в последно време хората все по-често са свидетели на появата на странни обекти, пишат местни издания.

Така преди известно време, жителите на града Marabamba  няколко дни наблюадават странни светещи обекти, кръжащи в небето.

Перуанските власти не са склонни да омаловажат или осмиват разказите на местните жители, които са станали свидетели на появата на НЛО. Но други страни, най-вече в САЩ, са заели обратна позиция.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.