Определена е нова дата за края на света

а3Шотландските учени смятат, че краят на света ще настъпи след един милиард години, съобщава британското издание „Метро”.

В изследването на експертите от университета „Сейнт Андрюс” се казва, че гибелта на планетата ще настъпи заради увеличението на температурата на „износеното” Слънце.

Освен това учените твърдят, че в атмосферата на Земята ще има твърде ниска концентрация на въглероден диоксид. Заради увеличаващата се температура ще започнат изпарения и реакции в дъждовната вода, което ще доведе до намаляване на нивата на въглероден оксид, а това – до смъртта на растенията, която предвещава гибелта на хората и животните, смятат специалистите.


Мрачната прогноза ще помогне на астронавтите да разпознаят подобни на Земята пресъхнали планети в Космоса, заяви Джек ОМали-Джеймс, изследовател в университета „Сейнт Андрюс”.

инфо: http://science.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.