Откриха египетски сфинкс край Бахамите

свинксПодводни археолози, изследващи останките от неизвестно древно корабокрушение край източните брегове на Бахамските острови, изненадващо се натъкнаха на внушителен каменен монумент, удивително напомнящ на прочутия Сфинкс в Гиза, Египет

Историкът Джеймс Нелсън, който е част от изследователския екип, заявява, че за момента все още е трудно да се прецени какво по-точно означава направеното откритие. Това е така, тъй като естествената ерозия, причинена в не малка степен и от обитаващите повърхността на открития сфинкс най-разнообразни форми на живот, не позволява за момента той да бъде по-детайлно изследван от учените.

Последните обаче са единодушни, че има много голяма вероятност паметникът да има египетски произход, колкото и невероятно да звучи това само по себе си.

Извършеният химически анализ на самия камък, от който е създаден древният сфинкс, показва, че той е добит от египетската област Вади Рахану, известна с промишлената си разработка на различни кариери още 3500 години пр.н.е.

На основата на намерения артефакт най-вероятно има надпис, който обаче е силно повреден от ерозията и учените все още се затрудняват да го прочетат. Това налага да се извършат някои допълнителни изследвания, чрез които да се разкрие съдържанието му.

Анализ на океанското дъно около самия сфинкс показва, че той се намира на мястото, на което е открит, от над 2500 години.

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.