Призрачен кораб с плъхове канибали плава към Европа

корабПризрачен кораб се приближава опасно близо до бреговете на Великобритания!

На борда на 1500-тонния плавателен съд, „Любов орлова“ няма хора, но за сметка на това има хиляди пренасящи болести плъхове, които са принудени да се изяждат един друг, за да оцеляват, пише The Independent, цитиран от bnesws.

Круизният лайнер е построен през 1976 г. и няколко десетилетия е плавал под руски флаг. През 2012 г. обаче е изоставен от собствениците си на канадско пристанище. Причината е обявен фалит и невъзможност да се платят надниците на екипажа.

Собствениците опитват да продадат „Любов Орлова“ за скрап в Доминиканската република – и да вземат от лайнера около 1,1 милиона щатски долара. Транспортните разходи по време на разрастващата се криза обаче се оказват прекалено много и корабът остава да гние на пристанището.

Когато и там присъствието му се оказва нежелано, Канада пуска кораба свободно

В началото на миналата година в международни води с изявлението, че страната е доволна, че „Любов орлова“ вече не представлява опасност за сигурността на нефтените плантации в канадските крайбрежни води, персонала им или околната среда.

В момента никой не знае къде точно се намира лайнерът, тъй като сензорите му за спешно известяване или са били свалени още в Канада, или са извън изправност. Последният сигнал, дошъл от кораба е от март 2013 г., като най-вероятно той е причинен от паднала във водата спасителна лодка.


Локацията на сигнала обаче ясно показва – „Любов орлова“ е прекосила 2/3 от Атлантическия океан и уверено се движи към Великобритания. Два месеца по-късно радари показват неидентифициран обект близо до бреговете на Шотландия – размерите му съвпадат с този на призрачния кораб, но така и не се потвърждава, че става дума за него.

Все пак, засега от Бреговата охрана на Великобритания не се притесняват от евентуален риск, свързан с кораба. „Трябва да бъдем бдителни“, обяснява Крис Рейнолдс, шеф на ирландската брегова охрана.

„В последните месеци имаше няколко много силни бури, но за да потъне толкова голям кораб, трябва повече“, подчертава той.

„Любов орлова“ е проектиран като изключително сигурен лайнер, обясняват от New Scientist и допълват, че целта на конструкторите му е била именно устояването на силни морски бури с минимални човешки усилия.

Така че шансът призрачният югославски кораб да плува „някъде там“ все още остава огромен.

инфо: http://www.svobodnoslovo.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. James P. 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.