Прокоба тегне над българските банкноти?

Мрачни символи и негативни знаци носят нещастие и бедност на нацията


Варненец откри острие в банкнотата от 20 лв., което пробожда ахилесовата пета на лъва. Според него парите ни са пълни с мрачни символи и негативни знаци. Мъжът е убеден, че това е една от причините да не ни върви като нация. Казва, че няма друга държава в света, с подобни неща по банкнотите и настоява „пропуските“ да бъдат коригирани.Човекът се свързал с репортер на ТВ7 във Варна, но поискал да не показват лицето му, тъй като се притеснява думите му да не повлияят на бизнеса му. Поискал още да го наричат Асен и настоял да се срещнат до паметника на Васил Левски.

„Васил Левски е човекът, на когото ние дължим най-много. Той е единственият достоен да бъде цар на Третата българска държава. В неговото име се съдържа символът на лъва. Ние трябва да пазим неговия символ и да не го опорочаваме“, обясни Асен защо е искал да говори точно пред паметника на Васил Левски.

По думите му националното достойнство на всеки е нарушено в банкнотите, които са разпечатани и които са в обръщение в момента. „Най-бруталният пример е банкнотата от 20 лв., на чиято обратна страна може да се види изобразен лъвът с острие в гърба. Всеки знае символа на острието, още повече забито в гърба на когото и да е. Това е символът на Левски, така че ние дължим на него премахването на всички тези поругавания в тази банкнота. На нея забелязвате Народното събрание, в дясно има едно острие, което е в син контур, забит точно във входа на Парламента – в дясната врата. Горе в ляво забелязвате друго острие, пак с контур, което е забито в корниза на Народното събрание. За мен това е антидържавна композиция“, убеден е Асен.

„Копие като лък на цигулка е забито в сърцето на Алеко на 100-те лева. На гърба на петолевката има забулена бременна жена, а през гърлото й минава коса – като смъртта. Отпред пък има човек с трънен венец. На 50-те лева е любимата на Пенчо Славейков – Мара Белчева, а се вижда как духът напуска тялото“, сензационно показа човекът.

Автор на картината с бременната жена е художникът Иван Милев.

Варненецът е забелязал, че на лицевата страна на банкнотата от 20 лв. е разположена композиция с 3 остриета, които на пръв поглед висят във въздуха, но при внимателен поглед се забелязва, че под острието има три лъвчета, в чиято ахилесова пета са забити те. „В думата благотворителност също има забито острие, а това е една от най-хубавите християнски думи. Прекалено много неща в една малка банкнота, и то на символи, които са общочовешки“, възмути се още варненецът.

Асен ни показва и друга банкнота – от 5 лв., която също е пълна с мрачни символи и негативни знаци.

Ако сложите българските банкноти – от монетата от 1 лв. до 100-те лв. надали ще намерите един или два положителни символа“, каза още Асен.

Археологът проф. Николай Овчаров коментира от студиото в София, че за знаците в банкнотите трябва да се питат художниците.

„Аз не съм толкова краен като господина от Варна“, каза Овчаров и даде пример, че прободен лъв има в Мадарския конник. „Според някои археолози това е повалената Византия, в която ханът забива меча си. Лъвът става символ на България през XIV-XV в. На банкнотата от 20 лв. е лъвът от „Лъвов мост“, добави археологът.

За него символите по банкнотите са по-скоро акценти. „Честно казано не вярвам това да е заговор срещу България“, категоричен е Николай Овчаров.

Малко по-късно мъжът е разкрил своята самоличност, твърди БЛИЦ. Казва се Красимир Божев и е разкрил още фатални подробности пред агенция „България без цензура“.

За банкнотата от 20 лева:

банкнота 1

1. На лицевата част на банкнотата от 20 лева сме отбелязали масонското ръкостискане с палец отгоре в чийто символ има забито копие.

2. Отново на лицевата част на банкнотата от 20 лева сме отбелязали три копия забити в ахилесовата пета на лъва, който е символът от ГЕРБ-ът на Република България.

3. На гърба на банкнотата от 20 лева имаме лъв и ОТНОВО копие забито в гърба му!

4. Отново на гърба около центъра на банкнотата от 20 лева ОТНОВО има копие! Този път е забито във входа на Парламента ни. Храма където си пишат законите на държавата!

5. Още едно копие в надписа над Парламента и в надписа „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“

6. Отново на гърба на банкнотата от 20 лева в долният десен ъгъл има колело на живота с шест копия и символиката отново е негативна!

За банкнотата от 5 лева:

банкнота 2

1. Тук имаме жена с типично българска носия. Тя привидно е бременна защото дясната ръка придържа корема в долната му част, а лявата й ръка го гали отгоре. Зад гърба й обаче се появяват като пипала на октопод, които се опитват да я сграбчат.

2. Следващото, на което обръщаме внимание е дясната фигура. Тя отново е бременна е без лице и изразява СМЪРТТА! Пред лицето й се появява СЪРП, който вероятно Ви е познат предмет от повечето филми на ужасите в момент на убийство.

3. Завършваме с символа долу! Той е характерен за ОПЕЛО и е символ на СМЪРТ! Този символ все едно опява смъртта в миналия символ.

Вижте още: 

Прокоба тегне над жълтите павета и сградата на Народното събрание

инфо: http://www.varnautre.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

13 коментара
 1. Анонимен 5 години ago
 2. Djimi 5 години ago
 3. Анонимен 5 години ago
 4. Анонимка съм 5 години ago
 5. Daniela Eli 5 години ago
 6. Анонимен 5 години ago
 7. Георги Кръстев 5 години ago
 8. Георги Кръстев 5 години ago
 9. ЦВЕТАНКА ИОРДАНОВА 5 години ago
 10. markosa 5 години ago
 11. dimitar kicev 5 години ago
 12. Любов 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.