Учени създадоха първия изкуствен интелект в света

мозъкРуски и украински инженери създадоха програма, която успешно се представи за жив човек, като издържа теста на Алън Тюринг, създаден още през 1950 година за определяне на способността на машината да мисли.

Програмата измами журито от представители на Кралското дружество на Лондон и учени на британския университет „Рединг“. По време на експеримента съдиите водели диалог, без да виждат своя събеседник.


Изкуственият интелект, представил се за 13-годишно момче от Украйна, разговарял като обикновено дете, информирано за много неща, но без определени подробности, които биха могли да породят съмнение относно неговата одушевеност.

инфо: http://bulgarian.ruvr.ru/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.