Хокинг: След 50 години ще живеем на Луната и ще изследваме Марс

стивънКацането на първия човек на Луната по онова време се превърна в огромен научен скок на човечеството, но в сравнение с прогнозите на известния астрофизик Стивън Хокинг – това e мъничка стъпка към усвояването на Космоса, пише Daily Mail.

Ако прогнозите на Хокинг се сбъднат, то след 50 години Луната ще бъде наш дом, а от 2100 г. хората ще могат да живеят на Марс.

Според Хокинг, ако човек не колонизира нови планети, човешката раса постепенно ще отмре, тъй като поддържащите съществуването ни ресурси на Земята, рано или късно ще се изчерпят.


„Нашата планета  стареe и се износва поради нарастващото население и ограниченото количество ресурси, което ни  е необходимо. Трябва да се предвидят всички възможни заплахи и да се създаде резервен план. Ако ние сме в  състояние да колонизираме други планети, нашият век ще остане в историята на човечеството като реална Космическа ера“ – каза професорът.

Хокинг направи  това изявление на 16 март в програмата  Live from Space: Lap of the Planet  на британския Канал 4.

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.