Исторически данни показват, че ваксините не са това, което ни е спасило

ваксинаДали ваксините действително ни защитават срещу вирусите и заболяванията, за които претендират? Ако получавате новините и информацията си от основните медии и образователни източници, то въпросът за това дали ваксините са ефективни, никога не се повдига. Въпреки това, ако се вгледате в историческите данни за ефикасността на ваксинациите, ще видите, че те изобщо не са отговорни за спада на заболяванията в последните сто години.

Исторически доказателства

Обърнете внимание на някои от историческите данни, по-долу показващи различните програми за ваксинация и избухването на същите тези заболявания, веднага или няколко години по-късно.

– През 1871-2 година, с 98% от населението на възраст между 2 и 50 години, ваксинирани срещу едра шарка, Англия преживява най-лошото някога огнище на едра шарка с 45000 смъртни случая. През същия период в Германия, с процент на ваксинации от 96%, е имало над 125000 смъртни случая от едра шарка. (Документите на Хадуен)


– В Германия, задължителната масова ваксинация срещу дифтерия започва през 1940 г. и до 1945 г. случаите на дифтерия са се увеличили от 40 000 на 250 000.  (от Don’t Get Stuck, Hannah Allen)

– През 1967 г. Гана бе обявена от Световната Здравна Организация, че няма морбили, след като 96% от населението е било ваксинирано. През 1972 г. Гана има едно от най-лошите си огнища на морбили с най-високата някога смъртност. (Д-р Х. Албонико, MMR кампания за ваксини в Швейцария, Март 1990 г.)

– Във Великобритания, между 1970 и 1990 г., се наблюдават над 200000 случаи на магарешка кашлица при напълно ваксинирани деца. (Център на Общността за Наблюдение на Заболяванията, Великобритания)

– През 1970 г. изпитвана ваксина против туберкулоза в Индия, включваща 260 000 души, разкрила, че при ваксинираните се наблюдават повече случаи на туберкулоза, отколкото при неваксинираните. (The Lancet 12/01/80 страница 73)

– През 1977 г. д-р Джонас Салк, който създаде първата полиомиелитна ваксина, свидетелства заедно с други учени, че масовата ваксинация срещу полиомиелит е причината за повечето случаи на полиомиелит в територията на САЩ от 1961 г. насам. (Science 4.4.77 „Абстракти“)

– През 1979 г. Швеция се отказва от ваксина за магарешка кашлица, поради нейната неефективност. От 5140 случая през 1978 г., беше установено, че 84% са били ваксинирани три пъти! (BMJ 283:696-697, 1981)

Изданието от февруари 1981 г. на списанието наАмериканската Медицинска Асоциация установява, че 90% от гинеколозите и 66% от педиатрите отказали да получат рубеолна ваксина.

– В Оман между 1988 г. и 1989 г., настъпило огнище на полиомиелит сред хиляди напълно ваксинирани деца. Районът с най-висок процент на инфекция бил с най-висока ваксинация. Районът с най-малко инфекция е бил с най-малък брой ваксинации. (The Lancet, 21/9/91)

– В Издание от Юли 1994 г. във Вестник по Медицина на Нова Англия, проучване установило, че над 80% от децата под 5-годишна възраст, които са прихванали магарешка кашлица, са били напълно ваксинирани.

– През 1990 г.  в Списанието на Американската Медицинска Асоциацияимало статия за морбили, която заявява: „Въпреки че повече от 95% от децата на училищна възраст в САЩ се ваксинират срещу морбили, в училищата продължават да се случват големи огнища на морбили, и в повечето случаи се появяват сред ваксинирани деца. „(JAMA, 21/11/90)

Медицинска измама

Така че какви са някои от истинските причини за намаляването на болестите през миналия век? От книгата Здраве и Изцеление, на д-р Андрю Уейл, той заявява:

Научната медицина  признава, че няма напредък в областта на здравеопазването с изобретяването на имунизаците. Повечето хора смятат, че те са причина за победата над инфекциозните болести на миналия век. Всъщност, холера, коремен тиф, тетанус, дифтерия, коклюш, и т.н., са били в упадък, преди да се появят ваксините за тях – в резултат на по-добри методи на хигиена, отводняване и разпространение на храна и вода“.

инфо: http://biopogled.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.