Кой членува в тайното общество „Череп и кости”

череп и кости

Всяка година организацията си избира по 15 нови съмишленици

През 1832 година петима студенти от Йейл, включително бащата на бъдещия американски президент Уилям Хауърд Тафт, основават едно от най-известните тайни общества в САЩ – „Череп и кости”. Разбира се, „известно тайно общество” е оксиморон – организацията е известна в смисъла, че отдавна се знае за нейното съществуване, но все още никой от членовете й не е издал тайните й.

Всяка година „Череп и кости” избира 15 души (все последна година студенти в Йейл), които кани за свои членове. Веднъж включиш ли се, си вътре до живот. Всеки нов член полага клетва за лоялност. При приемането си той е длъжен да разкаже всичко за себе си, включително най-интимните подробности за сексуалния си живот. Също така трябва да даде на клуба част от финансовите средства, с които разполага. В замяна обаче получава финансова стабилност за цял живот – тайното общество знае как да се грижи за членовете си добре, за да не се изкушат в някакъв момент да си отворят устата, твърдят запознати.

Факт е, че почти никой не е наясно какво точно се случва в сградата без прозорци на 64-та улица в Ню Йорк, която служи за централа на „Череп и кости”, пише Business Insider. Все пак за някои известни лица от американското минало и настояще се знае, че са членове на клуба. Сред тях няма случайни хора – убедете се сами, като видите имената им:

Уилям Хауръд Тафт, присъединил се през 1878 г. 

tБъдещ съдия от Върховния съд на Щатите и президент на страната. Едва ли е имал проблем с влизането в организацията, тъй като баща му е бил един от основателите й.

Републиканецът Тафт е военен министър, федерален съдия и генерал–губернатор на Филипините, преди да бъде номиниран за президент на Републиканския национален конвент през 1908 г. с подкрепата на своя предшественик Теодор Рузвелт.
В президентските избори той побеждава Уилям Брайън и по време на мандата си преследва съдебно тръстовете, засилва позициите на Междущатската търговска комисия, разширява позициите, които трябва да се смятат за държавна служба, и подобрява значително пощенската система.

Две поправки на Конституцията на САЩ са приети по време на неговото управление: 16-а поправка, даваща право на федерален данък върху приходите, и 17-а поправка, която въвежда задължителни преки избори за сенатори от страна на населението, вместо възможността те да се избират от щатските парламенти. Той е първият президент, който се настанява в Овалния офис, когато той е отворен през октомври 1909 г.

Към края на управлението си Тафт къса контактите с Рузвелт и това е една от най-известните политически караници в американската история. В изборите през 1912 г. Тафт губи, понеже Рузвелт се кандидатира за президент от името на новосформираната Прогресивна партия и по този начин разделя вота на републиканските избиратели и така дава поста на Удроу Уилсън. По–късно Тафт става председател на Върховния съд и е единственият президент, който е бил и върховен съдия.

Много известен е Уолтър Камп, присъединил се през 1880 г. Това е бащата на американския футбол, именно той създава правилата му.
Военният Робърт Ловет, присъединил се през 1918 г. Министър на отбраната по времето на президента Хари Труман. Той е водеща фигура във войната в Корея.

Друг известен представител на организацията е Хенри Лус, присъединил се през 1920 г. Той е медиен магнат. Започва да издава емблематичните и днес списания „Тайм” и „Спортс илюстрейтед”.
Известен е и Лиман Спитцер, присъединил се през 1935 г. Изтъкнат астрофизик. Негова е идеята за телескопа „Хъбъл”.

Джордж Хърбърт Уокър Буш, 

бушприсъединил се през 1948 г. Джордж Хърбърт Уокър Буш е 41-вият президент на САЩ (1989-1993). Преди това е бил конгресмен от Тексас (1967-1971), посланик в ООН (1971-1973), директор на ЦРУ (1976-1977) и 43-ти вицепрезидент на САЩ по време на мандата на Роналд Рейгън като президент на САЩ (1981-1989). Успешно се кандидатира два пъти за Сената, веднъж за президент на страната и веднъж за преизбиране. Многократно награждаван летец от флота, той е последният ветеран от Втората световна война, който служи като президент. Баща му Прескът Буш е бил сенатор, а синът му, Джордж Уокър Буш, е 43-тият президент на САЩ.

В обществото е бил и Фредерик Смит, присъединил се през 1966. Собственик на FedEx – най-голямата и успешна компания за доставки в света, печелеща милиарди долари на година.

Също така и Джордж Буш-син, присъединил се през 1968 г. Третият член на клуба, който по-късно става президент на Щатите.
Има данни и за Дейна Милбанк, присъединил се през 1990 г. Той е бил журналист в „Уолстрийт джърнъл”, доста противоречив и критичен.

В „Череп и кости“ е и Остън Гулсби, присъединил се през 1991 г. Той е икономически съветник на Обама и един от най-младите членове на екипа му.
(По материали на expert.bg)

Вижте още: 

Разговор с бивш служител на ЦРУ относно Зона 51 и извънземните

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.