Разберете какъв е вашият характер с този психологически тест

С помощта на този визуален психологически тест, който ще отнеме не повече от 2-3 минути от живота ви, ще надникнете в най-тъмните и потайни ъгълчета на своето съзнание.

Може би онова, което ще откриете, ще потвърди нещо, което вече знаете. А може би ще се изненадате да научите нови детайли за характера си, които другите виждат или усещат у вас и които ви помагат или пречат в общуването с хората и постигането на целите ви? Оставяме на вас сами да откриете отговорите на тези въпроси, след като установите кой от 9-те типа характер притежавате.

За да го направите, разгледайте внимателно тази илюстрация и изберете едно от деветте изображения. След като го сторите, открийте значението му в текста по-долу. Според много психолози достоверността на резултатите, които дава този тест, е 98%!

oчи

Тип характер: философ

Вие сте личност, склонна да търси и открива дълбок смисъл във всичко. Импулсивността е непривична за вас, тъй като всеки ваш ход е добре обмислен и рационален. Понякога до такава степен се вглъбявате в мислите си, че скъсвате с реалността.

Полагате неимоверни усилия да скриете от околните несигурността, която изпитвате. Според тях не съществува въпрос, чийто отговор да сте неспособни да откриете. По тази причина хората с този характер често са търсени за съвет. Вашият живот наподобява пъзел, който вие дълго и упорито редите парченце по парченце. Вие няма да се успокоите, докато накрая не стигнете до истината за смисъла на нещата, които ви интересуват.

Тип характер: ексцентрик

Вие се числите към типа хора, които не се страхуват да плуват срещу течението. Вие имате ваши собствени възгледи за живота. Вашите интереси и убеждения мога да се сторят малко странни на околните, но вие слабо се интересувате от хорското мнение. Като цяло, вие рядко се придържате към правилата и не се опитвате да скриете нищо от околните. Вие се движите в живота с любопитство, без да допускате разни дреболии като общоприетите норми и мнението на другите за вас да отвличат съзнанието ви.

Тип характер: загадъчен

Най-противоречивият тип характер. Да се опитат да ви разгадаят е все едно да разкрият тайните на вселената. Вие вечно търсите себе си и в момента, в който откриете дадена черта от характера си, се променяте и започвате да търсите отначало. Останалите ви възприемат като потаен и непонятен човек, в което няма нищо чудно, като се има предвид, че и вие самите не знаете кой знае колко много за себе си. За тях е интересно да бъдат във вашето обкръжение. Вие дълго наблюдавате и изучавате даден човек, преди да подхванете разговор, но с приятелите си, които вече са свикнали с постоянните ви метаморфози, се отнасяте с нежност.

Тип характер: експерт

В зависимост от възрастта и жизнения ви опит, околните виждат във вас особена мъдрост и рационален подход. Вие сякаш живеете живот, до който достига ехото от предишни животи, и сте от хората, които се учат от грешките си и достигат до заключения, успявайки да превъзмогнете мрачните мисли, които ви спохождат, когато установите, че нещата не се развиват в желаната от вас посока.

Умеете добре да криете от околните несигурността в собствените ви способности. За болшинството от приятелите и близки ви вие сте спокойна и неконфликтна личност. Хората по правило се вслушват в мнението ви. Навикът ви да анализирате всяка ситуация ви помага да стоите уверено и здраво стъпили на земята и да преодолявате житейските трудности.

Тип характер: експлозивен

Morkadis

Вашият девиз е: всичко или нищо! Вие не търпите половинчати неща и лесно превключвате от любов към ненавист. Тези силни и стихийни емоции ви карат да горите отвътре. Тъй като винаги сте подвластни на чувствата си, често търсите и намирате драма там, където реално не съществува. Стремите се да скриете от околните океанът от емоции, който бушува във вас, но не винаги ви се отдава. Хората ви възприемат като сприхави и импулсивни личности, но онези, които имат щастието да стигнат до сърцето ви и да познаят любовта, на която сте способни, никога няма да ви забравят.

Тип характер: романтик

Душата и сърцето ви са отворена книга за околните. Лесно намирате приятели и също толкова лесно се влюбвате. Нерядко страдате, защото другите се възползват от вас и доверчивостта ви. Вие обаче сте от хората, които предпочитат да рискуват и да бъдат наранени, отколкото да изживеят живота си в страх. Опитвате се да скриете от околните колко ранима е душата ви, а те ви възприемат като човек, който се движи леко през живота и не се страхува от неудачите и разочарования. Вие сте много човечни и хората се чувстват притеглени от вас, защото усещат съчувствието ви и защото винаги се опитвате да им помогнете. Правейки това, вие церите вашите собствени душевни рани.

Тип характер: ясновидец

Вероятно често установявате, че животът ви изобилства от удивителни съвпадения, които ви се случват много по-често, отколкото на другите. Вашите сънища се сбъдват, случайните предположения се оправдават, а ако сте си взели чадър, задължително ще завали дъжд. Вие забелязвате всичко и сте много чувствителни, изпитвайки силни емоции – еднакво лесно е за вас да избухнете в смях или в плач.

Околните често изпитват безпокойство и страх, защото вие нерядко забравяте да им обясните, че знаете за живота повече, отколкото останалите. Вашият вътрешен свят е необикновено крехък, сякаш съшит от фини нишки, поради което отчаяно се стремите да го запазите скрит от околните.

Тип характер: рационалист

Вие знаете много неща за живота. У вас функционира вътрешен барометър, който ви позволява абсолютно точно да разграничавате доброто от лошото. Вие разбирате и усещате несправедливостта, но често запазвате мнението си за себе си, тъй като знаете, че не съвпада с общественото. Не разкривате пред околните вашите вътрешни преживявания и те ви възприемат като спокойни и уравновесени личности, които винаги знаят какво правят. Вие интуитивно се стремите да сте по-добри от околните и в повечето случаи това ви се отдава.

Тип характер: проницателен

Вие разбирате много добре хората, с които общувате. Имате добра интуиция за настроенията на хората, а онова, което крият в себе си, е като отворена книга за вас. Веднага усещате, когато някой се опита да ви излъже или манипулира и успявате отлично да се възползвате от тези техники, въпреки че в повечето случаи не ви се налага да прибягвате към тях.

Вие не криете нищо за себе си от околните и което е още по-интересно – можете да им разкажете много неща за тях самите. Много неща ви се отдават леко, но на опредена цена – прекомерна емоционалност и чувствителност.

Вижте още: 

Тест с дървета: Каква личност сте?

инфо: http://lifestyle.framar.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Анонимен 9 години ago
  2. Даниела 9 години ago
  3. алекс 8 години ago
  4. Снежана 5 години ago
  5. ирина 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.