Предмети, обладани от духове (част 3)

продължение от част 2

Картината „Страдащият човек“

a1

Тази страшно изглеждаща картина е прекарала над 25 години скрита на тавана на бабата на Шон Робинсън. Тя винаги е казвала на Робинсън, че картината е зла, а художникът, който я е направил е използвал собствената си кръв, смесена с боя, за да я нарисува, а малко по-късно извършва самоубийство. Възрастната жена често чувала странни звуци и виждала силует на мъж, докато картината била изложена на показ, затова и решила да я заключи на тавана.

Скоро след като Робинсън взел картината в дома си, цялото му семейство започнало да изпитва същите паранормални феномени върху себе си. Синът му бил бутнат по стълбите, жена му била оскубана от невидима ръка. Всички заедно чували тих плач и виждали силуета на неприсъстващ при тях мъж.

Шон Робинсън решава да направи видео на картината докато спи. Резултатът е повече от смущаващ. На кадрите се виждат затръшващи се врати и се чуват странни звуци. След като вижда какво е заснел Робинсън заключва картината в мазето си, но не е заинтересован да я продаде.

Прокълнатият стол на смъртта, убиващ седящите на него

a2

През 1702 година осъденият на смърт убиец Томас Бъзби е на път да бъде обесен за престъпленията си. Последното му желание е да изяде последната си храна в любимата си кръчма в Търск, Англия. Когато приключва, той се изправя и казва: „Нека внезапна смърт да покоси всеки, който седне на стола ми!“

Столът престоява в кръчмата векове и собствениците често предизвикват по-дръзките посетители да седнат на стола. През Втората световна война двама летци от близката военновъздушна база сядат на стола и местните разбират, че те никога няма да се завърнат от фронта.

През 1967 година още двама пилота решават да се тестват на стола и загиват блъскайки се в дърво с колата си, веднага след като си тръгват от кръчмата. През 1970 година зидар изпитва съдбата си, сядайки на „горещия“ стол, само за да почине още същия следобед, падайки в дупка близо до работното си място. Година по-късно работник загива, падайки със срутил се покрив в деня след като е седял на стола. Дори чистачката в кръчмата, която, спъвайки се, случайно сяда на стола, умира от мозъчен тумор малко след злощастната случка.

Списъкът продължава да набъбва и собственикът решава да заключи стола в мазето. Той обаче продължава да взима жертви. Веднъж снабдителят, който разтоварвал там стока решава да си почине върху злата мебел и загива при автомобилен инцидент същия ден.

Чак през 1972 година собственикът дарява стола на местния музей. Служителите на който излагат стола овесен нависоко, така че никой да не може да седне на него по грешка. Оттогава никой не е полагал задни части върху му…

инфо: http://div.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Един коментар
  1. аз 2 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.