Заради човешката алчност изчезна поредният животински вид

носорогАфриканският черен носорог е официално обявен за изчезнал след последните проучвания на най-голямата  мрежа за опазване на животни и растения в света, предаде CNN. Подвидовете на черния носорог, които бяха определени за  критично застрашен от  Интернационалния съюз за опазване на природата (IUCN) и бяха вкарани в Червения списък на застрашените видове, бяха забелязани последно в Африка през 2006-та година . Съюзът предупреждава, че и останалите видове могат също да изчезнат.


„Ситуацията можеше да бъде съвсем различна, ако предложените мерки за опазване бяха извършени. Тези мерки трябва да бъдат засилени сега, по-специално  при управлението на местообитанията, където живеят застрашените носорози, за да се подобри работата и да се предотврати изчезването на други носорози”, коментира Симон Стюърт председател на  комисията по опазване на природата.

След взетите мерки на IUCN  популацията на  южния бял носорог  се е покачила с било 100 в края на 19ти век , за да достигне дивото поколение от 20 хиляди днес.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://znanie.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Аз 6 години ago
    • Directioner 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.