Глобален катаклизъм с наводнения очакват учени след няколко години

наводнение

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения, който се очаква да се случи в периода 2020-2028-а година. Според по-авангардни учени, той ще засегне голяма част от Западна Европа, най-вече скандинавските страни, Франция, Великобритания, Италия, както и части на Централна Европа. По отношение на Балканите се очакват масивни наводнения покрай свързаните големи реки с региона на Гърция, както и на около 50-60 км. към вътрешността по крайбрежието на Черно море.

Ускорено глобално затопляне
Справка в последните данни за 2017-а година, показва, че Януари е бил най-топлият в глобален мащаб в историята на замерванията, а изминалата 2016-а година чупи всички рекорди по глобално затопляне.Температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.

Активиране на вулканичната дейност
Според учените геоклиматичните процеси могат да се ускорят и влошат за населението рязко, тъй като паралелно със затоплянето се наблюдава и повсеместна актиквация на вулканичната дейност.

Списък на активните вулкани в момента. * Тези, които са в червено имат изригвания. Тези, които са в тъмно жълто, имат регистриране на активността през последните 3 месеца.

инфо: portal12.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.