Гробища на вампири в България

pixabay.com

България вече е известна в цял свят не само като страната на розовото масло и киселото мляко, но и като мястото, където бяха открити гробове на истински вампири. Медиите по цял свят разтръбиха новината, че вампирите не са измислица, а са били напълно реални създания, които са били убивани с кол в сърцето.

В най-скоро време ще разберем и как е изглеждал вампирът, чийто скелет бе открит при археологически разкопки в Созопол. В момента специалисти работят върху възстановяване на лицето на вампира.

Скелетът на вампира, погребан в Созопол с кол в сърцето, бе открит зад църквата „Свети Николай Чудотворец” в Созопол. Покрай филма „Здрач” темата за вампирите е много актуална и находката прослави страната ни в цял свят.

Гробницата, в която е открито вампирското погребение, е от четиринадесети век и в нея са положени останките на хора, които са били богати.

Освен скелета на вампира в Созопол бе открит още един скелет, в чийто гръден кош е забит метален прът, за попречи на мъртвия да стане от гроба.

Скелет на друг вампир, също погребан с кол, забит в сърцето, бе открит и близо до Велико Търново. Освен че е прободен в сърцето, човекът, който е починал на около тридесетгодишна възраст, е бил окован за ръцете и краката с метални скоби.

Скелетът на вампира е открит по време на археологически разкопки на манастир от Средновековието.

В България са откривани и други скелети на вампири – преди няколко години при археологически разкопки бяха открити шест скелета около Дебелт. Скелетите са били приковани, за да не може мъртъвците да станат от гробовете си и да пият кръвта на невинни хора.

Подобни ритуали не са били рядкост през средните векове в България, където се е смятало, че лошите приживе хора след смъртта си стават от гроба, за да причиняват злини на цялото селище.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Археолог обясни има ли наистина вампири в България

Историята на унгарския сериен убиец „вампир“

Има ли енергиен вампир край вас? Как да го разпознаете

През България ще преминава „пътека на вампиризма”

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.