Дирижабълът на цар Соломон

3

В древни митове, легенди и свещени текстове може да се открият множество сюжети за различни реални исторически фигури, които разполагали с летящи колесници или нещо от рода на дирижабли.

Ако се вярва на древните ръкописи, цар Соломон е бил не само много мъдър човек, но е имал достъп до напреднали и сложни „извънземни“ технологии.

Храмът на цар Соломон, несметните богатства и невероятните древни високотехнологични устройства – всичко това остава обвито в завесата на тайната.

Например според някои източници цар Соломон имал вълшебен червей – Шамир, който можел да разрязва и обработва всеки камък.

Шамир бил доста необичайно високотехнологично устройство, което можело да измени камъка, желязото и диаманта само с един поглед. Не по-малко интригуваща е тайната на рудниците на цар Соломон.

Както може да се разбере от древни източници, цар Соломон е бил един от най-богатите хора в историята и е притежавал много тонове злато. Но откъде се е взело всичкото това богатство?

В Библията се казва, че слугите на Соломон отишли в Офир и добили там 420 златни таланта. Но с това свършва подсказването и следите се губят. Разположението на легендарния Офир и до днес не е установено.

4

Цар Соломон и Савската царица. Edward Poynter, 1890. Wikipedia

Древните писания говорят също, че великият цар е притежавал чуден древен дирижабъл.

Според Кебра Негаст (Книга на славата на царете на Етиопия“) цар Соломон е бил посетен от Савската царица, която пресякла Червено море, съвременен Йемен и Хиджаз и пристигнала в Йерусалим, за да присъства на съда на цар Соломон.

Главната цел на нейната визита била да види Кивотът на Завета. Тя била също очарована от разказите за мъдростта на цар Соломон, които достигали до нейната страна.

Няколко месеца останала тя със Соломон. След това се върнала в своето царство и родила син от него – Менелик I.

В Кебра Негаст се казва, че цар Соломон трябвало да посети Македа и сина си Менелик, като полети с „небесната машина“. „Царят… и всички, които се вслушаха в думите му, полетяха на колесницата, без да чувстват болка и страдания и без усилия или мъчения преодоляха за един ден разстояние, за преодоляването на което пеша биха били необходими 3 месеца.“

В Кашмир има планина, известна като „Тронът на Соломон“, която представлява планина с плосък връх, разположена в Северозападен Иран.

Съществува предположение, че това може да е била площадката за кацането на дирижабъла на цар Соломон.

Не можем да игнорираме историята за древния дирижабъл на цар Соломон просто защото той е бил един от многото владетели на летателни апарати, описани в множество древни текстове.

инфо: drevnite.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Alexandr Ladzov 8 години ago
  2. Sis 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.