Една мистериозна, обречена на смърт дама ви чака на… Марс

mars

„Една мистериозна, обречена на смърт дама ви чака на Марс, момчета!“ – пише шеговито британският вестник The Independent. Поредната сензационна фигура, забелязана от специалистите уфолози обиколи медиите.

На снимка, изпратена от марсохода Curiosity, върху един камък се вижда мистериозен женски силует. Снимката е автентична, намерена сред хилядите снимки на Червената планета, публикувани на сайта на НАСА, а уфоложкият блог UFO Sightings Daily я направи известна.

„Извънземна жена наблюдава от хълма марсохода.“ – Това е заглавието на поста в блога на уфолозите, намерили тази снимка.

Дали това е марсианска жителка или може би статуя, създадена от древен извънземен скулптор или просто парче камък – може да изберете сами, според желанието си да фантазирате.

mars 1Повърхността на Марс многократно е привличала вниманието на „експерти“ по извънземен разум. Тяхното въображение се е вълнувало и от марсианските канали, взети погрешно за следи от цивилизация, и от „лицето“‘ – известният каменен образ в областта Cydonia, изпратен от апарата „Вайкинг-1“ през 1976.

Това видяха уфолозите. Снимката на НАСА на същия обект.

Всъщност, желанието да се „очовечат“ явленията, които не разбираме, да обясним всичко необяснимо с дейността на извънземни, е извън научния метод. Но е обект на науката психология, която тълкува това поведение с това, че човешкият мозък е склонен да търси нещо познато в непонятното, дори и за сметка на изкривяване на възприеманата реалност.

Феноменът се нарича парейдолия – психологическо явление, при което умът ни вижда познати модели там, където не съществуват. Всъщност, тази способност е важна за еволюцията на човешкия вид, тя ни помага да разпознаваме човешки лица например.

Но наскоро и астрономите си позволиха такава волност. Така, на снимките на повърхността на Плутон, предадени на Земята от сондата New Horizons, намериха огромно „сърце“.

инфо: pik.bg

Вижте още: 

ИЗКУСТВЕНИ СТРУКТУРИ СА ЗАСНЕЛИ CURIOSITY НА МАРС И NEW HORIZONS НА ПЛУТОН?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Георгиев 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.