Загадъчен разлом се отвори за месец в Уайоминг (ВИДЕО)

4

В американския щат Уайоминг двама ловни водачи открили огромен тайнствен разлом. Ширината му достига 45 метра, а дължината превишава 350 метра, съобщава The Washington Post.

Наблюдателите посещавали мястото на разлома миналия месец и го забелязали, но не му обърнали внимание поради неголемите размери. По време на последното посещение обаче видели, че необичайната пукнатина е нараснала съществено. В района на разлома не се добиват нефт или газ.

Местната преса вече е успяла да произведе сензация от случая, съобщавайки, че разломът може да е предвестник на земетресение или дори предстоящо изригване на Йелоустоун.

Според учените за образуването на дупката са допринесли дъждовете, под тежестта на които почвата е пропаднала. Според експертите явлението не представлява опасност за местните жители.

Не изостава от необичайните природни явления и Русия. Например до село Бованенково в Ямало-Ненецкия автономен окръг се е образувала необичайна дупка. Но според учените тя е възникнала в резултат на пневматичен удар, предизвикан от разлагането на газови хидрати. Подобни явления, както отбелязват експертите, се наблюдават в прочутия Бермудски триъгълник.

Продължава да расте и друга дупка на територията на Русия. Тя се намира в Соликамск и вече има гигантските размери 120 на 125 метра. Според изследователите пропадането на земята тук се е случило поради изместване на пластовете на почвата при трусове, разтърсили района в далечната 1995 година.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

АКО ЙЕЛОУСТОУН ИЗРИГНЕ, ЩЕ УБИЕ НА МЯСТО 90 000 ДУШИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.